Περισσότεροι από ένας στους τρεις Ελβετούς νιώθουν άβολα όταν βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους που θεωρούν «διαφορετικούς» λόγω της εθνικότητάς τους, της θρησκείας, του χρώματος του δέρματός τους ή άλλων παραγόντων, σύμφωνα με κυβερνητική έρευνα.

Η έρευνα, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, είχε στόχο να αποτυπώσει για πρώτη φορά πώς συνυπάρχουν οι άνθρωποι σε μια χώρα 8,4 εκατ. κατοίκων, το ένα τέταρτο των οποίων είναι ξένοι.

Το 36% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι νιώθουν άβολα κοντά σε ανθρώπους που θεωρούν ότι ξεφεύγουν από τους κανόνες, ιδιαίτερα αυτούς που μιλούν ξένη γλώσσα ή μετακινούνται. Η έρευνα δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την τελευταία κατηγορία, άλλα οι Ρομά και άλλες ομάδες νομάδων έχουν παραπονεθεί για διακρίσεις στη χώρα.

Το 16% των ερωτηθέντων πήγε ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας ότι νιώθουν να απειλούνται από τους ξένους.

Παρα ταύτα, οι περισσότεροι είναι υπέρ του να δοθούν περισσότερα δικαιώματα σε αλλοδαπούς, σύμφωνα με την έρευνα. Δύο στους τρεις δήλωσαν πως ο ρατσισμός αποτελεί σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα και το 56% πιστεύουν ότι η ενσωμάτωση των μεταναστών λειτουργεί καλά.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × 1 =