Ανακοίνωση του Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου Αττικής για την κεντρική πλατεία

«Τις τελευταίες μέρες εκτυλίσσεται στην κεντρική πλατεία της πόλης μας ακόμα ένα πραξικόπημα κατά του δημόσιου χώρου και του κοινόχρηστου πρασίνου.
Ένα πραξικόπημα που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή και την προσωπική ευθύνη του Δημάρχου, που παραβιάζει κατάφωρα όχι μόνο το δημόσιο αίσθημα, αλλά την ίδια την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την διαμόρφωση του χώρου της Πλατείας 28ης Οκτωβρίου, που ο ίδιος εισηγήθηκε και η παράταξη του ψήφισε!
Αποδεικνύεται πλέον περίτρανα ότι οι Διοικήσεις του Δήμου έρχονται και παρέρχονται, αλλά το καθεστώς της διαπλοκής με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται και κερδοσκοπούν χρόνια τώρα πάνω στον δημόσιο χώρο, ζει και βασιλεύει.
Ακόμα χειρότερα, η προσωπική απάντηση του Δημάρχου σε ανακοίνωση δημοτικών παρατάξεων, αποδεικνύει ότι ακόμα και η απομάκρυνση της πιάτσας των ταξί, που στόχευε δήθεν στην αναβάθμιση του κέντρου της πόλης και την αύξηση του κοινόχρηστου πρασίνου, στην ουσία ήταν απλώς το «τέχνασμα» για να αυξηθεί η συνολική έκταση της πλατείας, άρα και τα παραχωρούμενα τετραγωνικά μέτρα για τραπεζοκαθίσματα.
Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η αυθαιρεσία και να επιβληθούν οι δέουσες κυρώσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους, τον Δήμαρχο, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και στον επιχειρηματία.
Καλούμε τους ενεργούς πολίτες του Ηρακλείου να βάλουν οριστικά τέλος στην ασυδοσία και την υποβάθμιση της πόλης μας και της ζωής μας».

Leave a Comment

20 − 12 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.