«Από σημείο, σε σημείο» – Η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης για τα παιδιά του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Το πρόγραμμα ανάγνωσης και δημιουργικότητας για παιδιά, «Από σημείο, σε σημείο» 2017, της Εθνικής Βιβλιοθήκης υιοθετεί και υλοποιεί αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, μέσα από τη Δημοτική του Βιβλιοθήκη, δίνοντας έτσι συνέχεια στις φετινές δράσεις προώθησης του βιβλίου στην πόλη, που ξεκίνησαν με το 1ο Ηράκλειο Φεστιβάλ Βιβλίου και το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία αυτές τις ημέρες.

Εκατοντάδες παιδιά, που ήδη επισκέπτονται και θα επισκεφτούν την Δημοτική Βιβλιοθήκη, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν επιλεγμένα παιδικά βιβλία – προτάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης μέσα από τα εργαστήρια της δράσης: θα διαβάσουν, θα ερμηνεύσουν, θα παίξουν και θα ρωτήσουν τους ειδικούς του βιβλίου για όποιες σκέψεις τους δημιουργηθούν ακριβώς όπως ο τίτλος της δράσης: «από σημείο, σε σημείο» κάθε βιβλίου.

Στο πρόγραμμα λαμβάνουν μέρος όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στα φετινά προγράμματα Καλοκαιρινής Απασχόλησης (Camp) τα οποία, για ακόμα μια χρονιά, ο Δήμος οργανώνει για τους Ηρακλειώτες μέσα από την δημοτική επιχείρηση ΚΕΑΕΔΗΑ.

Στα πρώτα, μάλιστα, εργαστήρια το ενδιαφέρον των παιδιών είναι τόσο ζωηρό, που η Δημοτική Βιβλιοθήκη αποφάσισε να επεκτείνει το πρόγραμμα πέραν των ορισμένων ημερών που πρότεινε η Εθνική Βιβλιοθήκη, σε πλέον των 50 συναντήσεων!

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Στην φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με θέμα «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο»,  περισσότερες από 150 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά.

Έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2017, το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών προσκαλεί γονείς και παιδιά σε ένα πανελλήνιο παιχνίδι σύνθεσης γύρω από διαφορετικά σημεία: σημεία εκκίνησης, σημεία στίξης, σημεία καμπής, σημεία ισορροπίας, σημεία των καιρών, σημεία του ορίζοντα, σημεία και τέρατα!

Οι βιβλιοθήκες αποτελούν σημεία γύρω από τα οποία πλέκονται ιστορίες, μεγαλώνουν παιδιά, γεννιούνται δυνατότητες, χτίζονται κοινότητες. Είναι σημεία συνάντησης. Τα σημεία των βιβλιοθηκών συνδέονται μεταξύ τους και δημιουργούν δίκτυα. Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών στα δύο χρόνια λειτουργίας του έχει αναλάβει πανελλήνιες δράσεις, αναδεικνύοντας τις βιβλιοθήκες – μέλη του ως κέντρα της κάθε κοινότητας. Συντονιστής και κομβικό σημείο του ΔΕΒ είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η οποία το 2017 διανύει μία απόσταση τόσο γεωγραφική όσο και συμβολική, από ένα σημείο σε ένα άλλο, από το εμβληματικό Βαλλιάνειο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Leave a Comment

3 × two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.