Ανακοίνωση σχετικά με τις χθεσινές δημαιρεσίες στο Δημοτικό Συμβούλιο, εξέδωσε η δημοτική παράταξη ”Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής” με επικεφαλής την Ειρήνη Κατσινοπούλου. Αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση:
«Το νομικο πλαίσιο (Νόμος 3852/10,προγραμμα “Καλλικράτης”) είναι ασφυκτικά οριοθετημένο απο την αυταρχική, αντιδημοκρατική αντίληψη περι δικομματικής νομής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την συρρίκνωση σε βαθμό εξαφάνισης των δυνατοτητων παρέμβασης των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Η κορυφαία απόδειξη των παραπάνω, είναι η απόδοση του 60% των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου στην δημοτική παράταξη που κερδίζει τις εκλογές, ακόμα και αν η πραγματική της εκλογική δύναμη δεν ξεπερνάει το 25% των ψηφοφόρων.
Επίσης, ο συσχετισμός δυνάμεων όχι μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στα άλλα όργανα διοίκησης (Επιτροπή Οικονομικών, Ποιότητας Ζωής, Σχολικές Επιτροπές κλπ) είναι συντριπτικά λεόντειος υπερ της παράταξης που έχει κερδίεσι τις εκλογές. (μόλις το 30% των μελών τους δικαιούνται οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης)
Είναι προφανές, με βαση όλα τα παραπάνω, ότι οι δυνατότητες ουσιαστικής παρέμβασης της αντιπολίτευσης και ιδίως των μικρότερων παρατάξεων στη λήψη αποφάσεων είναι ελάχιστες.
Παρόλα αυτά, θεωρούμε ως θέση αρχής και συνέπειας στον ρόλο που μας ανέθεσαν με την ψήφο τους οι πολίτες του Ηρακλείου, την διεκδίκηση της εκπροσώπησης μας ( όπως και όλων των παρατάξεψν της αντιπολίτευσης) σε κάθε σώμα λήψης αποφάσεων του Δήμου μας.
Στις χθεσινές δημαιρεσίες, η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων και παρατάξεων της αντιπολίτευσης, επέλεξαν την αποχή απο τις δημαιρεσίες. Η άποψη τους είναι σεβαστή, αλλά δεν μας βρίσκει σύμφωνους.
Θεωρούμε ότι τα υπαρκτά ελλείμματα στη δημοκρατική και ουσιαστική λειτουργία των οργάνων διοίκησης του Δήμου, δεν αντιμετωπίζονται δια της απουσίας, αλλά με την συνεπή, μαχητική και ουσιαστική άσκηση κριτικής και αντίλογου προς τις επιλογές του Δημάρχου και της παράταξης του, όπως σαν Δίκτυο Πολιτών Ενωτικό Ψηφοδέλτιο, πράττουμε σταθερά μέχρι σήμερα».

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.