Γ. Πατούλης: Με μεσολάβηση της ΚΕΔΕ και διάλογο με ΥΠΔΑ και ΠΟΕ-ΟΤΑ μπορεί να προχωρήσει η αξιολόγηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Διάλογο όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την υλοποίηση της αξιολόγησης  στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, με σημερινή του δήλωση αναφορικά με την αξιολόγηση στο Δημόσιο.

Ο κ. Πατούλης διευκρινίζει ότι  «ως Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού δεν είμαστε κατά της αξιολόγησης των υπαλλήλων. Θεωρούμε ωστόσο επιβεβλημένο να ληφθούν υπόψη για το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα ειδικά κριτήρια που ισχύουν. Στην Αυτοδιοίκηση  υπάρχουν ειδικές κατηγορίες εργαζομένων που δεν  συμπίπτουν με εκείνες της δημόσιας διοίκησης όπως π.χ.  οδοκαθαριστές κ.α.. Αυτές οι κατηγορίες πρέπει να ληφθούν υπόψη». Για αυτό και ζητά να γίνει συζήτηση για το θέμα μεταξύ της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ για «να επιτευχθεί μια  τροποποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου» και  «να εξασφαλιστεί η υλοποίηση της αξιολόγησης απρόσκοπτα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Αναλυτικά η δήλωση Γ. Πατούλη:

«Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού δεν είμαστε κατά της αξιολόγησης των υπαλλήλων. Θεωρούμε ωστόσο επιβεβλημένο να ληφθούν υπόψη για το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα ειδικά κριτήρια που ισχύουν. Στην Αυτοδιοίκηση  υπάρχουν ειδικές κατηγορίες εργαζομένων που δεν  συμπίπτουν με εκείνες της δημόσιας διοίκησης όπως π.χ.  οδοκαθαριστές κ.α.. Αυτές οι κατηγορίες πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Η αξιολόγηση χρειάζεται να είναι αποτέλεσμα διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς. Στην προκειμένη περίπτωση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ο. Γεροβασίλη, οφείλει να συζητήσει μαζί μας για το θέμα.

Εκτιμώ πως μια συζήτηση μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, της ΚΕΔΕ και της ΠΟΕ -ΟΤΑ μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση ενός κοινά αποδεκτού πλαισίου εφαρμογής της αξιολόγησης.

Μέσα από το διάλογο θα μπορούσε να επιτευχθεί μια  τροποποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, πράγμα το οποίο έχει προτείνει η ΚΕΔΕ εδώ και καιρό. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί η υλοποίηση της αξιολόγησης απρόσκοπτα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Leave a Comment

8 − 7 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.