Στην συνάντηση που είχε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων, Γιώργο Λαζουρά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή προανήγγειλε θα αλλάξουν τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα χρηματοδοτούνται οι Δήμοι.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων προσπάθησε να διερευνήσει την δυνατότητα συνδρομής του υπουργείου για έργα αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές και για υδροδοτήσεις, στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων. Συζητήθηκαν επίσης τρόποι υποστήριξης και διευκόλυνσης του Δήμου για θέματα διαχειριστικού χαρακτήρα.

Ο κ. Λαζουράς εξέφρασε την άποψη ότι ο ν. 4483/17 για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος ψηφίστηκε από την Βουλή την περασμένη εβδομάδα, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους δήμους, αν και παραμένουν εκκρεμότητες. Επεσήμανε επίσης, ότι χρειάζεται αναθεώρηση της έννοιας του ορεινού δήμου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Καλαβρύτων ότι θα εξετάσει με προσοχή τα αιτήματα του Δήμου, καθώς και ότι στην επερχόμενη αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για τους ΟΤΑ, αναμένεται επαναπροσδιορισμός των κριτηρίων για τους ορεινούς Δήμους και αλλαγές στον τρόπο χρηματοδότησης των ΟΤΑ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ανισότητες και στρεβλώσεις που εντοπίστηκαν κατά την υλοποίηση του «Καλλικράτη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαβρύτων περιλαμβάνεται στους 85 Δήμους οι οποίοι πρόκειται να λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, με την πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών να παραταθεί το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ (για αναπτυξιακές δράσεις και την βελτίωση υφιστάμενων υποδομών στους δήμους) με τον ν.4483, δίνεται η δυνατότητα ολοκλήρωσης των έργων στο Διοικητήριο Καλαβρύτων και στο Πολιτιστικό – Πολύκεντρο, τα οποία αναμένεται να συμβάλλουν καταλυτικά στην αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης.

 

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 2 =