Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας: «Σε αορίστου χρόνου οι συμβασιούχοι»

Τη συμπαράστασή του, στους εργαζομένους του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, που από χθες, 19/05, συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ και το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, αντιδρώντας στη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για τις παρατάσεις των συμβασιούχων Καθαριότητας, εκφράζει ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, σε μήνυμά του.

«Ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας συμπαρίσταται στο αίτημα των συμβασιούχων για μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μπορούν να πληρωθούν από τα ανταποδοτικά έσοδα των Δήμων. Στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων για κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας και ζητά την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων στους Δήμους, ιδιαίτερα στην καθαριότητα και στις κοινωνικές υπηρεσίες.

Η διατήρηση του καθεστώτος εργασιακής ανασφάλειας, ομηρίας και πελατειακών σχέσεων στους Δήμους πρέπει να τερματιστεί. Οι απολύσεις και η μείωση του προσωπικού των ΟΤΑ εξυπηρετεί την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων, μεθόδευση που μας βρίσκει αντίθετους».

Στο ίδιο μήνυμα, ο  κ. Βασιλόπουλος ενημερώνει τους δημότες πως, για το 4ημερο που διαρκούν οι κινητοποιήσεις (έως και την ερχόμενη Τρίτη),  η αποκομιδή των απορριμμάτων δεν θα γίνεται κανονικά. «Καλούμε, λοιπόν, όλους τους πολίτες να περιορίσουν την απόθεση απορριμμάτων και η απόθεση των απολύτως αναγκαίων προς αποκομιδή, να φροντίσουν να γίνεται αποκλειστικά εντός των κάδων. Επίσης τους καλούμε να αποφύγουν την απόθεση κλαδιών και άλλων υλικών από κήπους, καθώς και ογκώδη αντικείμενα», επισημαίνει.

«Είναι καθήκον όλων μας η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, αλλά και της αισθητικής της πόλης μας», συμπληρώνει.

Leave a Comment

two + 15 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.