Δημιουργική απασχόληση για παιδιά στην Επίδαυρο

Ένα θέμα που απασχολεί εδώ και χρόνια τους γονείς που θέλουν να δουν παράσταση στην Επίδαυρο αλλά δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους έρχεται να λύσει το ελληνικό φεστιβάλ. Φέτος τοπ καλοκαίρι η καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ εγκαινιάζει πιλοτικά  το πρόγραμμα «Δημιουργική καλοκαιρινή απασχόληση για παιδιά».
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών και σκοπό έχει τη δημιουργική απασχόλησή τους κατά την ώρα της παράστασης, αλλά και την μικρή ξενάγησή τους στο θέατρο της Επιδαύρου.
Η θεματική των εργαστηρίων θεάτρου, κίνησης, μουσικής, εικαστικών θα εμπνέεται από τα θέματα της εκάστοτε παράστασης, με ενότητες είναι χωρισμένες και διαμορφωμένες, ανάλογα με το γνωστικό και ηλικιακό επίπεδο των παιδιών, έτσι ώστε να λειτουργεί το εργαστήριο ως μια γέφυρα επικοινωνίας, όπου γονείς και παιδιά, μπορούν να μοιραστούν, μέσα από το δικό τους φίλτρο, τα θέματα της παράστασης που παίζεται στο θέατρο.
Το πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Παρασκευή και το Σάββατο 29-30 Ιουλίου ως μια αρχική κίνηση προς το ευρύ θεατρικό κοινό της Επιδαύρου, και θα πλαισιώσει τις παραστάσεις:

Οιδίποδας Τύραννος, 29 και 30 Ιουλίου

Λυσιστράτη, 5 και 6 Αυγούστου

Όρνιθες 19 και 20 Αυγούστου

Το πρόγραμμα θα ξεκινάει στις 7 το απόγευμα με μια γνωριμία με το αρχαίο θέατρο, παιχνίδια με γονείς και παιδιά, εργαστήριο παιδιών, ελαφρύ σνακ (με ευθύνη του κηδεμόνα) και θα διαρκεί ως την λήξη της παράστασης.

Κόστος για κάθε παιδί: 5 ευρώ
Για άνεργους και πολύτεκνους τα δύο παιδιά με ένα εισιτήριο.

Leave a Comment

seventeen − 6 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.