Διαψεύδει τα περί ιδιωτικοποίησης του πρασίνου η δημοτική αρχή Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας

Με επίθεση εναντίον συνδικαλιστικής παράταξης ΔΑΣ – ΟΤΑ απάντησε ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος διαψεύδοντας ταυτόχρονα όσα ισχυριζόταν στην ανακοίνωση της για ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας πρασίνου του δήμου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση, σημειώνεται:

«Δύσκολα μπορεί κανείς να βρει τόσα πολλά ψέματα μαζεμένα σε μία ανακοίνωση όπως αυτή που εκδόθηκε σήμερα από συνδικαλιστική παράταξη περί ιδιωτικοποίησης του πρασίνου στην πόλη μας, παρά μόνο ίσως αυτή πριν από λίγους μήνες όταν όλη η Ελλάδα πληροφορήθηκε ότι απολύθηκαν συμβασιούχοι, οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται στο Δήμο μας και να πληρώνονται μέχρι και σήμερα.

Απόδειξη είναι ότι αυτή εκδόθηκε 3 ολόκληρες μέρες μετά την ψήφιση των εργασιών φυτοτεχνικής ανάπλασης και συντήρησης κοινόχρηστων χώρων πρασίνου στην πόλη μας στο Δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 1/11 και 8 μέρες αφότου εστάλησαν οι εισηγήσεις στα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα:

Η δημοτική αρχή αγωνίζεται για το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών πρασίνου, γι’ αυτό και αποφάσισε το 2015 να προχωρήσει στην έγκριση 28 προσλήψεων κηπουρών και εργατών πρασίνου που εκκρεμούν από το 2008. Ο προϋπολογισμοί του 2016, του 2017 και το προσχέδιο του 2018 το πιστοποιούν, δεσμεύοντας κονδύλια ύψους 450.000 ευρώ προκειμένου να προσληφθεί αυτό το προσωπικό, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες προσλήψεις. Γι’ αυτό και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να απαιτήσουμε όλοι μαζί από το ΥΠΕΣ την υλοποίηση των προσλήψεων.

Η δημοτική αρχή στήριξε έμπρακτα, και όχι στα λόγια, τον αγώνα των συμβασιούχων, κρατώντας τους όλους στην εργασία τη στιγμή που κάποιοι έσπευσαν να τους απολύσουν, προχωρώντας μάλιστα σε «εντέλεσθε» του δημάρχου τον Αύγουστο για την πληρωμή τους.

Η δημοτική αρχή δίδει κανονικά το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και κοπής ψηλών δέντρων σε όλους όσους το δικαιούνται βάσει του ν. 4483/2017 που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Η δημοτική αρχή, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση πρασίνου, η οποία και εκπόνησε την απαραίτητη μελέτη, σχεδίασε την αναβάθμιση του αρδευτικού συστήματος και την φυτοτεχνική ανάπλαση συγκεκριμένων χώρων της πόλης προκειμένου να αναβαθμιστούν προς το συμφέρον των κατοίκων της πόλης μας, όπως αρκετές φορές έχει γίνει κάτι τέτοιο στο παρελθόν προκειμένου να φυτευτεί πράσινο και να τοποθετηθεί αρδευτικό σύστημα.
Τέλος, η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να «μοιράσει» 1.300.000 σε εργολάβους – αλήθεια, γιατί οι συντάκτες της ανακοίνωσης δεν έβγαλαν πύρινες ανακοινώσεις όταν π.χ για εργασίες συντήρησης οδοποιίας «εργολάβοι» έχουν λάβει πάνω από 1.000.000 ευρώ, υπήρχε κάποιος άλλος τρόπος να γίνει αυτό και δεν το πράξαμε; – αλλά πρόκειται να διεξάγει διεθνή διαγωνισμό, αναμένοντας και τις εκπτώσεις που θα προκύψουν βάσει του ανταγωνισμού για τις συγκεκριμένες εργασίες.

Ας ψάξουν αλλού λοιπόν οι συντάκτες της ανακοίνωσης τους θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού και των ιδιωτικοποιήσεων στην πόλη μας και όχι στη δημοτική αρχή, η οποία αγωνίζεται για την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του λαού της πόλης μας».

Λεπτομέρειες για το θέμα έδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος περιβάλλοντος-καθαριότητας-πρασίνου Γιώργος Ανεμογιάννης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Επικοινωνία 94FM και τις ”Δημοτικές Διαπλοκές”.

Leave a Comment

3 × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.