ΕΔΣΝΑ: Πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού σε σχολεία και δημοτικά κτίρια

Σε συνέχεια του προγράμματος συλλογής του έντυπου χαρτιού σε Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, που εντάσσεται στη δράση που αναπτύσσει στον τομέα της ανακύκλωσης χαρτιού, με το σύστημα Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ), η αρμόδια Διεύθυνση Ανακύκλωσης επεκτείνει τις δραστηριότητες του ΕΔΣΝΑ προχωρώντας στο σχεδιασμό Προγράμματος Ανακύκλωσης χαρτιού σε σχολεία και δημοτικά κτίρια.
Ειδικότερα, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή μαθητών και πολιτών, το Πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης για την ανακύκλωση καθώς και την τοποθέτηση ειδικών κάδων από χαρτόνι, σε σχολικά κτίρια και σε δημαρχεία. Ακολούθως, θα τοποθετηθούν μεταλλικοί κάδοι 1100 lt (πράσινου χρώματος με κίτρινο καπάκι), στον εξωτερικό χώρο των σχολείων και των δημαρχείων, που θα συλλέγονται με τα ειδικού τύπου απορριμματοφόρα του ΕΔΣΝΑ και θα μεταφέρουν το υλικό προς ανακύκλωση. Το Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους Δήμους και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Εξάλλου, επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη χρονιά που ο ΕΔΣΝΑ παρέλαβε έντυπο υλικό (τετράδια, διαγωνίσματα κ.λπ.) από την εκκαθάριση των αρχείων των βαθμολογικών κέντρων της Αττικής. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, υπάλληλοι του Τμήματος Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ), της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης του ΕΔΣΝΑ παρέλαβαν τετράδια πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ 2015, ποσότητας περίπου πέντε τόνων από το Βαθμολογικό Κέντρο Ηλιούπολης.

Leave a Comment

two × one =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.