Επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα ζητά ο οίκος μόδας Gucci – Συνεδρίαση του ΚΑΣ

Το αίτημα του κολοσσού της μόδας, Gucci, να διοργανώσει ένα fashion show στον Παρθενώνα πρόκειται να απασχολήσει σήμερα τη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.  Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο διάσημος οίκος κατέθεσε αίτημα διοργάνωσης επίδειξης μόδας την 1η Ιουνίου, στον Ιερό Βράχο στην Εφορία Αρχαιοτήτων Αθηνών. Παράλληλα, η εταιρεία ζητά άδεια να κινηματογραφήσει την επίδειξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση της Εφορίας προς το ΚΑΣ είναι αρνητική.

Η Πρόεδρος των Ελλήνων Αρχαιολόγων, Όλγα Σακαλή δήλωσε ότι ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων δεν θα ήθελε να προκαταλάβει την απόφαση των αρμόδιων οργάνων, καθώς όπως είπε το ίδιο το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έχει όλα τα στοιχεία στη διάθεσή του για να κρίνει με βάση τη νομοθεσία, αλλά και τη δεοντολογία για την κατά περίπτωση παραχώρηση του μνημείου και ειδικά της Ακρόπολης.

Η γνωμοδότηση του ΚΑΣ θα καταλήξει στην υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, η οποία και θα έχει τον τελευταίο λόγο για το αίτημα του διάσημου οίκου. Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Gucci εκφράζει την «αγάπη» της για την αρχαία Ελλάδα, καθώς στην καμπάνια της με το όνομα «Διόνυσος» ανάρτησε στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram τρία βίντεο στα οποία ο Διόνυσος εμφανίζεται με πολύχρωμο σορτς, γυναικεία τσάντα και λουλούδι στο αυτί.

Leave a Comment

2 × 2 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.