Ημέρες ανάδειξης της δημιουργικότητας

Την φλέβα της καλλιτεχνικής και δημιουργικής ανησυχίας που, όπως αποδεικνύεται, υπάρχει ισχυρή στην πόλη αναδεικνύει και στηρίζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής δίνοντας αφενός πεδίο εκμάθησης, αφετέρου βήμα έκφρασης στους Ηρακλειώτες. Την δημιουργικότητα αυτή είχε και έχει την ευκαιρία να γνωρίσει, αυτές τις ημέρες, και η υπόλοιπη πόλη, σε μια σειρά από event (εκθέσεις και φεστιβάλ) που διοργάνωσε και διοργανώνει ο Δήμος.

Δεκάδες επισκέπτες στην Έκθεση Δημιουργικής Απασχόλησης

Το Σάββατο και την Κυριακή, 10 και 11 Ιουνίου, διοργανώθηκε η καλοκαιρινή Έκθεση των Τμημάτων της Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στον Τεχνοχώρο Piccadilly. Δεκάδες επισκέπτες μέσα στο διήμερο είχαν την ευκαιρία να δουν τις κατασκευές και της δημιουργίες των μαθητών των προγραμμάτων Απασχόλησης του Δήμου (ζωγραφική, αγιογραφία, κεραμική, ντεκουπάζ, κόσμημα κ.α.), στο κλείσιμο μιας άκρως «γεμάτης» χρονιάς, με περίπου 200 Ηρακλειώτες να παρακολουθούν τα ανάλογα τμήματα εκμάθησης (που υλοποιεί η δημοτική επιχείρηση ΚΕΑΕΔΗΑ).

Μέχρι τις 16 Ιουνίου η Έκθεση Φωτογραφίας

Από την Κυριακή δε το βράδυ, έχει ανοίξει τις πύλες της η φετινή Έκθεση Αναλογικής Φωτογραφίας με εκθέματα από την δουλειά των δασκάλων και των μαθητών των σχετικών τμημάτων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί έως τις 16 Ιουνίου στην Βίλα Στέλλα (Γαλήνης και Σοφίας). Ώρες επίσκεψης – με δωρεάν είσοδο – από τις 18.00 έως τις 22.00.

Συνεχίζονται οι παραστάσεις για το Φεστιβάλ 3ο Ηράκλειου Σχολικά Δρώμενα

Από την προηγούμενη εβδομάδα έκανε την φετινή του πρεμιέρα το Φεστιβάλ Ηρακλείου Σχολικά Δρώμενα, το φεστιβάλ μαθητικού θεάτρου, που συνεχίζει για τρίτη, συνεχόμενη χρονιά να δίνει βήμα καλλιτεχνικής επικοινωνίας στους μικρούς Ηρακλειώτες. Φέτος συμμετέχουν οι μαθητές τεσσάρων σχολείων, σε μια σειρά πέντε παραστάσεων δικής τους έμπνευσης και παραγωγής.

Νίκος Μπάμπαλος: Ο Δήμος οφείλει να κρατάει ζωντανή την φλόγα της δημιουργικότητας

«Σε μια εποχή που οι καταστάσεις και οι δυσκολίες της καθημερινότητας μπορούν εύκολα να οδηγήσουν στην απαξίωση των πάντων και τον κυνισμό, είναι ελπιδοφόρο ότι στην πόλη μας, το Ηράκλειο Αττικής, η καλλιτεχνική και η δημιουργική φλόγα παραμένει άσβεστη, υπάρχει σε πολλούς συμπολίτες μας, μικρούς και μεγάλους. Αυτή την φλόγα ο Δήμος έχει την υποχρέωση να την κρατήσει ζωντανή και να την τροφοδοτήσει με, όσο το δυνατό, περισσότερους τρόπους. Αυτό κάνουμε με την δημιουργία και καθιέρωση των πολιτιστικών φεστιβάλ, με την υλοποίηση μαθημάτων που καλλιεργούν αυτές τις ανησυχίες», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Leave a Comment

19 − 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.