Η Καναπίτσα αποκτά νέο πεζόδρομο, πλατεία και παιδική χαρά – Δημοπρατήθηκε το έργο επί της οδού Αριστοτέλους

Ένα έργο που η γειτονιά της Καναπίτσας περίμενε για χρόνια γίνεται πραγματικότητα. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ολοκλήρωσε με επιτυχία την δημοπράτηση της εργολαβίας για τη μετατροπή της οδού Αριστοτέλους σε πεζόδρομο – από την διασταύρωση της οδού Μενελάου ως την οδό Σωκράτους – και στην, παράλληλη, δημιουργία πλατείας και παιδικής χαράς στην συμβολή με την οδό Μενελάου. Με την ολοκλήρωση της παρέμβασης, η οποία θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, δημιουργείται ένας ενιαίος, χώρος πρασίνου και περιπάτου στην Καναπίτσα αφού ο πεζόδρομος θα ενώσει την καινούργια πλατεία και τη νέα παιδική χαρά με την υφιστάμενη παιδική χαρά της οδού Χλόης (σχετική φωτό).

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός έχει αποτυπωθεί στο σχέδιο πόλης και έχει προβλεφθεί (ακόμα και σε ΦΕΚ) εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, χωρίς όμως να έχει υλοποιηθεί. Η νέα δημοτική αρχή της πόλης άνοιξε και πάλι την υπόθεση,  συνέταξε τη μελέτη του έργου, ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό δημοπράτησης της εργολαβίας και, έτσι, είναι πλέον όλα έτοιμα για να μπει μπροστά μια ακόμα παρέμβαση που θα αναβαθμίσει περαιτέρω και την εικόνα και την λειτουργικότητα της Καναπίτσας.

Leave a Comment

9 − nine =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.