Θετικές οι εντυπώσεις για την μελέτη του έργου ανάπλασης της λεωφόρου Ηρακλείου

Με θετικό πρόσημο αποτιμά το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής την ολοκλήρωση της κύριας μελέτης που αφορά στο έργο της ανάπλασης της λεωφόρου Ηρακλείου, μια παρέμβαση που δημοτική αρχή, παρατάξεις αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης ομονοούν ότι πρέπει να προχωρήσει. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. ο μελετητής του έργου παρουσίασε τα πρώτα σχέδια, τα οποία είναι εναρμονισμένα με την πολιτική γραμμή που έχει χαράξει η διοίκηση του Δήμου και με την οποία συμφωνεί το δημοτικό συμβούλιο: μια νέα Ηρακλείου σαφώς πιο πλατιά, με επαρκή πεζοδρόμια για τους πεζούς εκατέρωθεν των πλευρών της, με δύο ρεύματα κυκλοφορίας οχημάτων ανά κατεύθυνση και νησίδα στην μέση (όπου τουλάχιστον είναι δυνατό), με υποδομές σύγχρονου δρόμου (αγωγοί όμβριων υδάτων κτλ), για την ανακατασκευή της οποίας, όμως, δεν θα χρειαστεί να θιγούν ιδιωτικές περιουσίες – οικίες και καταστήματα – καθώς, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, δεν μπορεί κάποιος να προχωρήσει σε γενναίες απαλλοτριώσεις που και κοστοβόρες θα είναι και που θα ταλαιπωρήσουν εκατοντάδες συμπολιτών.

Οι παρατάξεις συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις επί των πρώτων εντυπώσεων για τη μελέτη, η οριστική, όμως, απόφαση για την έγκριση της οποίας θα παρθεί σε επόμενο στάδιο, αφού ληφθούν υπ’ όψιν οι παρατηρήσεις που κατατέθηκαν, ολοκληρωθούν και οι συνοδές μελέτες και – βεβαίως – κατόπιν της απαιτούμενης διαβούλευσης που θα ξεκινήσει σύντομα ο Δήμος με τους Ηρακλειώτες. Η αρχική, πάντως, κοινή άποψη του δημοτικού συμβουλίου είναι ότι το έργο πρέπει να προχωρήσει, καθώς η οποιαδήποτε παρέμβαση, πόσο μάλλον ένα άρτιο σχέδιο όπως είναι αυτό που παρουσιάστηκε, θα συνιστά βελτίωση για την εικόνα και την ασφάλεια της λεωφόρου Ηρακλείου.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημοτικούς συμβούλους – πλειοψηφίας και μειοψηφίας – για την υψηλού επιπέδου προσέγγιση του θέματος της ανάπλασης της λεωφόρου Ηρακλείου στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Όλες οι γόνιμες παρατηρήσεις θα ληφθούν υπ’ όψιν στον δρόμο για την οριστική λήψη μιας απόφασης έγκρισης των μελετών και  των σχεδίων, που θα δρομολογήσουν την  λύση σε ένα πρόβλημα που απασχολεί για δεκαετίες τον Δήμο μας. Είμαστε σε καλό δρόμο», σχολίασε ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, με την ολοκλήρωση της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο.

 

Leave a Comment

twelve − five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.