Και αυτό το καλοκαίρι τα σχολεία στο επίκεντρο των έργων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής – 100.000 από το δημοτικό ταμείο για παρεμβάσεις

Ακόμα ένα καλοκαίρι, ακόμα μια ευρεία εκστρατεία εργασιών στα σχολεία της πόλης από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής στην κατεύθυνση της συνεχιζόμενης πολιτικής για την αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων και, συνεπώς, την παροχή των καλύτερων δυνατών συνθηκών εκπαίδευσης για τα παιδιά του Ηρακλείου. Ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, υπέγραψε σύμβαση ύψους 100.000 ευρώ τα οποία θα διατεθούν για εργασίες – κυρίως – ενεργειακής αναβάθμισης των σχολείων (μονώσεις, βαψίματα) αλλά και για διορθώσεις προβληματικών σημείων.

Να σημειωθεί ότι τα χρήματα για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις προέρχονται από το δημοτικό ταμείο, αποτέλεσμα της καλής οικονομικής διαχείρισης της δημοτικής αρχής, η οποία έχει επιτρέψει στον Δήμο να δημιουργεί πλεονάσματα και, έτσι, να μπορεί να τα διαθέτει σε έργα για όλη την πόλη, με προτεραιότητα, βέβαια, την βελτίωση των σχολείων του Ηρακλείου.

Οι φετινές εργασίες θα ξεκινήσουν από τα σχολικά κτίρια που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες ανάγκες και δεν είχαν καλυφθεί πλήρως από τις παρεμβάσεις των προηγούμενων περιόδων ή από το πρόγραμμα Εξοικονομώ.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η διαμόρφωση περισσότερων δρόμων έξω από τις εισόδους των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων του Ηρακλείου σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας για να διασφαλισθεί περαιτέρω η ασφάλεια των μαθητών στη μετάβαση από και προς το σχολείο. Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η σχετική παρέμβαση στην οδό Χρυσανθέμων έξω από το 2ο-11ο Δημοτικό (για να προστεθεί στα σημεία που έχουν ήδη κατασκευαστεί σε Κάτω Ψαλίδι, Κέντρο, Καναπίτσα), ενώ σειρά παίρνουν τα σχολεία στην οδό Αυγής (Ματρώζου και Σουλίου).

Και υπάρχει συνέχεια: μέσα στις επόμενες ημέρες δημοπρατείται ένα ακόμα μεγάλο έργο, η ανάπλαση των αυλών σε όλα τα νηπιαγωγεία του Ηρακλείου προκειμένου αυτές να γίνουν φιλικότερες και λειτουργικότερες προς τα παιδιά. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, σε κάθε αυλή νηπιαγωγείο ο Δήμος θα δημιουργήσει μια μίνι παιδική χαρά, με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

«Μέσα σε τρία, περίπου, χρόνια διοίκησης καταφέραμε να κάνουμε πράξη μια από τις σημαντικότερες προεκλογικές μας δεσμεύσεις προς τους πολίτες του Ηρακλείου: να εξασφαλίσουμε και να διαθέσουμε ένα μεγάλο μέρος του δημοτικού προϋπολογισμού για να αναβαθμίσουμε τα σχολεία της πόλης μας. Ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια από την πρώτη ημέρα της θητείας μας και όχι, όπως συνηθίζεται στην ελληνική πραγματικότητα, προεκλογικά. Έχουμε κάνει πολλά, θέλουμε, όμως, να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Για αυτό και δεν θα κρατήσουμε δυνάμεις, ούτε θα κάνουμε οικονομία προσπαθειών όταν πρόκειται για τα παιδιά, το μέλλον του Ηρακλείου», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.

Leave a Comment

two × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.