ΚΕΔΕ: 30 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου το συνέδριο στα Γιάννενα με θέμα τη μεταρρύθμιση στη λειτουργία Κράτους και Αυτοδιοίκησης

Το ετήσιο τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου στα Γιάννενα (συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Grand Serai).

«Το Συνέδριο αυτό διεξάγεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη, για το μέλλον της χώρας μας, χρονική συγκυρία. Καλούμαστε όλοι οι θεσμικοί και κοινωνικοί φορείς της Πατρίδας μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να συμβάλλουμε δημιουργικά στην εθνική προσπάθεια για την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της Ελλάδας», αναφέρει η πρόσκληση συμμετοχής που απευθύνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης προς τους δημάρχους της χώρας.

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι η «Μεταρρύθμιση στο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», με βασικούς άξονες την αποκέντρωση, την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

«Είναι επιβεβλημένη η ισχυρή παρουσία του πολιτικού δυναμικού της Αυτοδιοίκησης, αφού θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν το σύνολο το αιρετών της χώρας, όπως οι αλλαγές στον «Καλλικράτη» και το νέο μοντέλο τοπικής διακυβέρνησης, τα οικονομικά των Δήμων, η ενίσχυση της καταστατικής θέσης των αιρετών, η τοπική ανάπτυξη, το εκλογικό σύστημα ανάδειξης Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων κ.λπ», τονίζεται στην πρόσκληση.

Να σημειωθεί ότι φέτος στο συνέδριο για πρώτη φορά θα υπάρξει θεματική ενότητα που θα απευθύνεται σε διευθυντικά στελέχη δήμων, με στόχο τη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού των δήμων ώστε να ανταποκρίνονται με επάρκεια στα καθήκοντά τους.

Τις επόμενες ημέρες στον ιστότοπο της ΚΕΔΕ, αναρτηθούν οι προτάσεις της για την μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το πρόγραμμα του συνεδρίου, τις ώρες, τα κανάλια και τα links μετάδοσής του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία που αφορά στις εργασίες του.

Επίσης, μέσω της ιστοσελίδας μας, θα δίνεται η δυνατότητα ανοικτής ηλεκτρονικής διαβούλευσης με όλο το αυτοδιοικητικό δυναμικό της χώρας για θέματα που το αφορούν. Το σχετικό υλικό που θα συγκεντρωθεί θα αξιοποιηθεί για τη διαμόρφωση των προτάσεων της Αυτοδιοίκησης.

Η ανοικτή διαβούλευση για την υποβολή προτάσεων από τους αιρετούς θα διαρκέσει το αργότερο έως τις 15 Νοεμβρίου 2017.

Leave a Comment

14 − 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.