Κινεζική ζωγραφική στο ΕΜΣΤ

Αριστουργήματα από το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Κίνας παρουσιάζονται στην έκθεση με τίτλο “Κινεζική ζωγραφική ΧΙΕΥΙ”, που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Στόχος της έκθεσης, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Έτους Πολιτιστικών Ανταλλαγών Ελλάδας – Κίνας, είναι το ελληνικό και όχι μόνο κοινό να γνωρίσει έναν από τους τέσσερις μεγάλους αρχαίους πολιτισμούς του κόσμου, τον Κινεζικό.

Παράλληλα, η έκθεση εγκαινιάζει τη συνεργασία του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) με το Εθνικό Μουσείο της Κίνας (NAMOC) για τη δημιουργία μιας γέφυρας σύνδεσης των δύο πολιτισμών, για τη διάδοση του κινεζικού πολιτισμού στην Ελλάδα, για την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο λαών, καθώς και για την αμοιβαία ανταλλαγή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών γνώσεων και πρακτικών με όχημα τον πολιτισμό, που προωθούν τα Υπουργεία Πολιτισμού των δύο χωρών. Στη συνέχεια το 2018, το NAMOC θα υποδεχθεί έκθεση του ΕΜΣΤ στο Πεκίνο με αντίστοιχους στόχους.

 

Η έκθεση χωρίζεται σε τρεις ενότητες – Ελεύθερο στιλ Ζωγραφικής, Εικονογραφία, Καλλιτεχνική Σύλληψη – και τα έργα που θα δουν οι επισκέπτες δεν έχουν να κάνουν τόσο με την αποτύπωση εικόνων, αλλά με το συναίσθημα. Επίσης, αντικατοπτρίζουν τον πλούτο της κινεζικής τέχνης, τα σημεία της σύγχρονης εποχής, καθώς και το ουμανιστικό πνεύμα που διατρέχει τα 5.000 χρόνια παράδοσης του κινεζικού πολιτισμού.Τώρα όσον αφορά το ΕΜΣΤ, που σε ένα μήνα συμπληρώνει τον ένα χρόνο δραστηριοτήτων του, όπως είπε η διευθύντρια του μουσείου, Κατερίνα Κοσκινά αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως μέσα στους επόμενους μήνες.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 14 Νοεμβρίου 2017.

Leave a Comment

17 + 10 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.