Μεγάλο μουσείο στις πυραμίδες στην Αίγυπτο

Υπό τη σκιά των πυραμίδων,  η Αίγυπτος χτίζει ένα μουσείο εμβληματικό για να στεγάσει τα θαυμαστά αντικείμενα που έχουν βρεθεί στην περιοχή. Το νέο μουσείο ονομάζεται GEM (Grand Egyptian Museum), όνομα που παραπέμπει σε «κόσμημα».
Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι εργάζονται καθημερινά κάτω από τον ήλιο της ερήμου για να χτίσουν αυτό το φαραωνικό κτίριο. Το ύψος του κτιρίου θα είναι χαμηλότερο από αυτό των πυραμίδων, έτσι ώστε να μην εμποδίζεται η θέα στις πυραμίδες.
Ο οραματιστής του έργου ήταν ο Φαρούκ Χόσνι, πρώην υπουργός του Μουμπάρακ, ο οποίος μίλησε πρώτη φορά για το φιλόδοξο σχέδιό του τριάντα χρόνια πριν.
Η αρχιτεκτονική επίβλεψη ανήκει στο Νεοϋορκέζο κινεζικής καταγωγής Σι Φου Πενγκ. Η ιδέα του ήταν να χτίσει ένα κτίριο 50 μέτρα χαμηλότερο από τις πυραμίδες αλλά με μήκος 500 μέτρα.
Το κτίριο θα έχει σχήμα βέλους και θα δείχνει προς τις πυραμίδες. Με τους αλαβάστρινους τοίχους του, θα γυαλίζει σαν διαμάντι κάτω από τον αιγυπτιακό ήλιο.
Τα εκθέματα που θα φιλοξενήσει θα είναι εντυπωσιακά. Αρχικά ήταν να εγκαινιαστεί το 2012, στη συνέχεια ανακοινώθηκε ως ημερομηνία εγκαινίων το 2015. Τώρα η αιγυπτιακή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα ανοίξει τις πόρτες του το 2018.

Leave a Comment

ten + 2 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.