Σε τροχιά δημοπράτησης εισέρχεται η μελέτη για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων της Δυτικής Αθήνας με πόρους του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση της, η Περιφέρεια Αττικής αναφέρει ότι αποφάσισε την ένταξη της Πράξης «Μελέτη κατασκευής δικτύων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων και διατάξεων ανάσχεσης της πλημμυρικής απορροής στους Δήμους Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Ιλίου, Πετρούπολης, Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας» στο Επιχειρησιακό «Αττική 2014-2020», στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή, καθώς και της Πρόληψης και Διαχείρισης Κινδύνων». Πρόκειται για μελέτη συνολικού προϋπολογισμού 4.999.635,69 ευρώ που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Επισημαίνεται δε ότι τα έργα/ παρεμβάσεις που θα προκριθούν στο πλαίσιο της μελέτης, θα χρηματοδοτηθούν κατά προτεραιότητα από το ΕΣΠΑ 2014-2020 ή/και από πόρους της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, αντικείμενο της Πράξης είναι η εκπόνηση προμελέτης και οριστικής μελέτης για την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων σε όλους τους Δήμους του Δυτικού Τομέα Αθηνών. Περιλαμβάνει επίσης την προμελέτη και την οριστική μελέτη των έργων ανάσχεσης των πλημμυρικών απορροών της περιοχής καθώς και τις απαιτούμενες τοπογραφικές αποτυπώσεις, την οριοθέτηση – διευθέτηση των υδατορεμάτων όπου απαιτείται, την εκπόνηση των απαιτούμενων γεωλογικών και γεωτεχνικών ερευνών και μελετών, την εκπόνηση των απαιτούμενων στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών μελετών καθώς και την αντίστοιχη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή μελέτης περιλαμβάνεται στην υπ’ αρ. GR06RAK0011 (Λεκάνη π. Κηφισού) Ζώνη Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας της μελέτης «Προκαταρκτική Αξιολόγηση Κινδύνων Πλημμύρας» της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.