Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή Τσίπρα -Μητσοτάκη κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.
«Εμείς όταν χτυπήσαμε σε τοίχο πήγαμε στον λαό κι αυτός επέλεξε εμάς», τόνισε στη δευτερολογία ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι στο πρώτο μνημόνιο υπήρχαν πέντε συμπληρωματικά, στο δεύτερο τέσσερα και στο τρίτο ένα. «Μιλάτε για 4ο μνημόνιο εδώ και έναν χρόνο. Ενδεχομένως το 4ο μνημόνιο να ήταν ο διακαής σας πόθος», πρόσθεσε.
Στην πρωτολογία του ο κ. Τσίπρας, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη λέγοντας πως είναι εγκλωβισμένος στην αδιέξοδη στρατηγική του ψευδοπροφήτη, που διαρκώς προβλέπει την καταστροφή, αλλά διαψεύδεται».
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι κλείνει η αξιολόγηση και οδεύουμε μετά από επτά ολόκληρα χρόνια σε μια συνολική συμφωνία για να βγει η χώρα από τα μνημόνια.
Αντιδράτε με τη λογική που λέει ότι εάν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί σας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Να παραιτηθεί αν του έχει απομείνει ελάχιστη πολιτική ευθιξία μετά την ψήφιση των μέτρων και αντιμέτρων και να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, όπως έκανε το 2015, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας, ότι δεν έχει καμιά λαϊκή νομιμοποίηση για όσα ψηφίζει και αφορούν δεσμεύσεις που πηγαίνουν πέρα από την λήξη της κοινοβουλευτικής θητείας της.

«Σήμερα θα κλείσει ο κύκλος της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης, που γνώρισε η χώρα, η οποία μετατρέπεται σε αποικία λιτότητας χωρίς ημερομηνία λήξης ενώ επεκτείνεται η επιτροπεία για τουλάχιστον τρία χρόνια» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ χαρακτήρισε τα αντίμετρα περιτύλιγμα του πακέτου μέτρων και τη ρύθμιση για το χρέος, μεγάλο άλλοθι.

Μάλιστα, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, ανέφερε: «Μην βάζετε τζάμπα τυράκι στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ψηφίσουν ούτως ή άλλως, για την καρέκλα το κάνουν, όχι για το χρέος».

Υπογράμμισε επίσης, ότι η χώρα δεν χρειάζεται πολιτικούς χαμαιλέοντες αλλά αποφασισμένους μεταρρυθμιστές και τόνισε, ότι λαός και ιστορία δεν θα δείξουν καμιά επιείκεια στην χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Στη δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε, ότι τζάμπα μάγκας είναι αυτός που εν γνώσει του λέει ψέματα για να κάνει ρεσάλτο στην εξουσία και να πει μετά, ότι έχει αυταπάτες.
Κάλεσε παράλληλα τον Πρωθυπουργό αν νομίζει, ότι η ΝΔ βρίσκεται σε αδιέξοδο να κάνει εκλογές και να αφήσει τους πολίτες να κρίνουν ποιος είναι σε αδιέξοδο.

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 − 5 =