ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΕΠ

Τέλος στην αγωνία των πέντε (5) εργαζομένων στο ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής δίνει η δημοτική αρχή της πόλης, η απόφαση για το εργασιακό μέλλον των οποίων εκκρεμούσε χρόνια στα δικαστήρια. Συγκεκριμένα, με εισήγηση της διοίκησης, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αποφάσισε ομόφωνα να παραιτηθεί από το ένδικο μέσο της έφεσης ενάντια στις πρωτόδικες αποφάσεις, οι οποίες έχουν κρίνει ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου και παρέχουν τις υπηρεσίες τους νόμιμα στο Δήμο, ήδη, από το έτος 2007.

Ουσιαστικά, με αυτόν τον τρόπο, οι πρωτόδικες αποφάσεις, που δικαιώνουν τους εργαζόμενους, μπαίνουν σε ισχύ κατοχυρώνοντας τις θέσεις των 5 στον Δήμο και τερματίζοντας τον Γολγοθά της εργασιακής ανασφάλειας, που για χρόνια αυτοί αντιμετώπιζαν υπό το βάρος μιας εργασιακής ομηρίας.

Με αυτή του την κίνηση, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής αποδεικνύει για άλλη μία φορά στην πράξη, ότι στον βαθμό που τον αφορά πάντα θα διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων, χωρίς προϋποθέσεις και περίεργους αστερίσκους.

Ενημερώνοντας σχετικά το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, στην τελευταία του συνεδρίαση, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Γιάννης Φίλανδρος, σχολίασε σχετικά: «Αυτή η δημοτική αρχή δεν φοβάται να δίνει μάχες, ούτε όμως και να τις αποφεύγει όταν αυτό είναι για το καλό των εργαζομένων και της πόλης. Η συγκεκριμένη απόφαση ήταν για εμάς αδιαπραγμάτευτη ώστε να διασφαλίσουμε, αφενός την εύρυθμη λειτουργία του ΚΕΠ και την ομαλή εξυπηρέτηση των Ηρακλειωτών, αφετέρου τις θέσεις των εργαζομένων μετά από χρόνια αδράνειας και αγωνίας».

Leave a Comment

1 × 1 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.