Μπίρμπας: Στρατηγικό σχέδιο της ΚΕΔΕ η αριστερή παρένθεση

Επιστολή έστειλε στους αιρετούς της αυτοδιοίκησης ο Επικεφαλής της Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας και δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας στην οποία επισημαίνει ότι η ΚΕΔΕ χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις, αποχώρησε από το διάλογο με το υπουργείο με μοναδικό στρατηγικό σχέδιο την αριστερή παρένθεση.

Διαβάστε όλο το κείμενο:Έχετε όλοι πληροφορηθεί την “πορεία προς τον λαό” μέσω περιφερειακών συσκέψεων fast truck, αυτοδιοικητικών και όχι μόνο, που εξήγγειλε ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Πατούλης και αποφάσισε το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ την Τετάρτη 8/3/2017.
Η καθυστερημένη προσπάθεια του Προέδρου, να εναρμονισθεί με την μηδενιστική αντιπολίτευση της ΝΔ και της παράταξης του χώρου του ΠΑΣΟΚ στην ΚΕΔΕ, που έχει δηλώσει και στο Συνέδριο ως πρώτο στόχο της Αυτοδιοίκησης την ανατροπή της Κυβέρνησης, δηλαδή το τέλος της αριστερής παρένθεσης πιθανόν να εντάσσεται και σε προσωπικές στοχεύσεις και σχεδιασμούς.
Το στρατηγικό αδιέξοδο της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ είναι προφανές. Η Κυβέρνηση δεν “πέφτει”, η αποχώρηση της ΚΕΔΕ “στο τέλος της μέρας” από τον διάλογο της Εθνικής Επιτροπής του ΥΠΕΣ για την μεταρρύθμιση, οδηγεί σε επικίνδυνους ατραπούς, πολιτικαντισμούς και αδιέξοδες συγκρούσεις με την Κυβέρνηση.
Ενώ η πολιτική ηγεσία πριν από την “αποχώρηση” μας είχε  δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι το κείμενο της Επιτροπής είναι ένα βασικό υλικό της συζήτησης και δεν δεσμεύει την Κυβέρνηση. Όλα είναι υπό συζήτηση και θα διαμορφώσει τη θέση της αφού δει και την τοποθέτηση των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης
Τώρα, εμείς ως Αυτοδιοίκηση χωρίς χρόνο για ουσιαστική συζήτηση των προτάσεων της Επιτροπής και επεξεργασία  των δικών μας θέσεων υπερτονίζοντας καθυστερήσεις και παραλήψεις, ξεκινήσαμε τον “ανέκδοτο” αγώνα. Η πλειοψηφία δείχνει ότι δεν την ενδιαφέρουν οι ουσιαστικές θεσμικές αλλαγές που έχει ανάγκη η Αυτοδιοίκηση  “κρυπτόμενη” πίσω από την αντίθεσή της, γενικά, στην απλή αναλογική χωρίς να αντιπροτείνει τι θέλει.
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ΟΤΑ βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση την τελευταία εξαετία, λόγω των μνημονίων και της εφαρμογής του “Καλλικράτη”. Απαιτείται η προώθηση μιας μεγάλης θεσμικής μεταρρύθμισης. Ο σχεδιασμός  και η υλοποίηση ενός αναπτυξιακού σχεδίου, επαρκώς χρηματοδοτούμενου και στήριξη του εκσυγχρονισμού των δομών και της λειτουργίας αναβάθμισής τους.

Οι πολεμικές ιαχές, οι σπασμωδικές κινήσεις, ιδιαίτερα από δυνάμεις και πρόσωπα που ήταν παρατηρητές της καταστροφικής πορείας των ΟΤΑ την προηγούμενη περίοδο, δεν συνιστά πολιτική θέση αλλά εμφανές πολιτικό αδιέξοδο. Αυτά που χρειάζεται η Αυτοδιοίκηση και η χώρα μπορούν να διεκδικηθούν και πραγματοποιηθούν, μόνο, μέσα από ένα ουσιαστικό διάλογο, όπου όλοι οφείλουμε να συμβάλουμε.

Leave a Comment

18 − five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.