Τακτικούς πόρους εξασφαλίζει για πρώτη φορά το -εγκαταλειμμένο εδώ και καιρό- Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», με Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Καθορίζεται μηνιαία πρόσοδος ύψους 58.000 ευρώ την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και την επίτευξη των σκοπών του, όπως καλλιέργειες και παραγωγή προϊόντων, ανάπτυξη παραγωγικών και συναλλακτικών δραστηριοτήτων, εκπαιδευτικά προγράμματα κ.λπ.

Το ποσό της προσόδου παρακρατείται αναλογικά από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) που κατανέμονται στους δήμους της Περιφέρειας Αττικής «ως αντιστάθμισμα της περιβαλλοντικής ζημιάς στο περιβάλλον της Αττικής, που προκαλείται από την αστική λειτουργία και τη δραστηριότητα των δήμων».

Η παρακράτηση πραγματοποιείται με την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και αποδίδεται στον Φορέα Διαχείρισης του πάρκου που συστάθηκε με τον νόμο 4414/2016.

Την ΚΥΑ υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, καθώς και οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος.

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 7 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.