Νέο αίτημα της ΚΕΔΕ για συνάντηση με Σταθάκη

Αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη υπέβαλε εκ νέου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, «καθώς παρά τα επανειλημμένα σχετικά αιτήματα από την ΚΕΔΕ, ο Υπουργός μέχρι στιγμής δεν έχει ανταποκριθεί θετικά».

Στην επιστολή, ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι η συνάντηση κρίνεται επιβεβλημένη με δεδομένο ότι εκκρεμούν θέματα νευραλγικής σημασίας για τους Δήμους σε ότι αφορά το χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, αλλά και με αφορμή την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τις χρήσεις γης το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει πως στόχος είναι να τεθούν τα κοινά ζητήματα προτεραιότητας και να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο διαρκούς συνεργασίας και αλληλοενημέρωσης.

Η επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ

κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή σας υποβάλλω εκ νέου αίτημα για άμεση συνάντηση μαζί σας προκειμένου να συζητήσουμε σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με το νέο θεσμικό πλαίσιο και τις αρμοδιότητες των Δήμων σε ότι αφορά το χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, καθώς παρά τα επανειλημμένα αιτήματα μας μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση από εσάς.

Με δεδομένο ότι εκκρεμούν θέματα νευραλγικής σημασίας για τους Δήμους σε ότι αφορά το χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό τα οποία αποτελούν προϋπόθεση για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, αλλά και με αφορμή την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τις χρήσεις γης το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση, κρίνουμε επιβεβλημένη μία συνάντηση μαζί σας.

Σας υπενθυμίζω ότι ως ΚΕΔΕ, έχουμε ήδη καταθέσει στο Υπουργείο σας τις απόψεις μας επικυρωμένες με απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου για τα Σχέδια Νόμου «Έλεγχος και Προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος», «Χωρικός Σχεδιασμός – Βιώσιμη Ανάπτυξη» και «Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός».

Επιδίωξη μου είναι να θέσουμε τα κοινά ζητήματα προτεραιότητας και να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο διαρκούς συνεργασίας και αλληλοενημέρωσης.

Δεδομένης της κρισιμότητας των ζητημάτων που σας θέτουμε, προσδοκούμε στην άμεση και θετική ανταπόκριση σας στο αίτημα μας.

Leave a Comment

1 × two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.