Να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα της παράτασης των συμβάσεων στους εργαζομένους των δήμων – Ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής

Το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής με ομόφωνη απόφασή του καλεί την κυβέρνηση να δώσει λύση στο αδιέξοδο, που φαίνεται να προκύπτει με την παράταση των συμβάσεων μεγάλης μερίδας εργαζομένων στους δήμους. Συγκεκριμένα, μετά την σύνθεση των απόψεων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου και την τελική εισήγηση του δημάρχου και μέλους της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Νίκου Μπάμπαλου, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ζητά από κάθε υπεύθυνο:

  • Να εξαντληθεί κάθε περιθώριο ώστε οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να παραμείνουν στις θέσεις τους τουλάχιστον έως τις 31/12/17 – όπως είχε αρχικά προβλεφθεί στην σχετική νομοθετική ρύθμιση – με εξασφάλιση της νομιμοποίησης των δαπανών για την μισθοδοσία τους. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής κρίνει ότι οι συμβασιούχοι υπάλληλοι που απασχολούνται στον Δήμο υπό το εν λόγω καθεστώς είναι άκρως απαραίτητοι, καθώς υπηρετούν νευραλγικές ανάγκες της πόλης, τυχόν δε απομάκρυνσής τους θα δημιουργήσουν ανυπέρβλητες δυσκολίες στην εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.
  • Να εξασφαλισθεί η αποπληρωμή της έως τώρα απασχόλησής τους στις υπηρεσίες των δήμων.
  • Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής εμμείνει στην πάγια θέση του για μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας στους ΟΤΑ, ώστε να λήξουν παρόμοια φαινόμενα εργασιακής ομηρίας και αβεβαιότητας.
  • Το δημοτικό συμβούλιο εξουσιοδοτεί τον δήμαρχο να μεταφέρει τις παραπάνω θέσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της ΚΕΔΕ, ενόψει των συναντήσεων με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Leave a Comment

19 − 11 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.