Παραπλάνηση από το στρατόπεδο που ήθελε έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση καταγγέλλει ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, που πρόκειται να παρουσιάσει σε ομιλία του «έκκληση» να αποτραπεί «η κούρσα προς τον γκρεμό».

Η προαναγγελθείσα παρέμβασή του έχει ήδη προκαλέσει προκαταβολικά αντιδράσεις από την Ντάουνινγκ Στριτ -ενώ την ίδια στιγμή οι συνομιλίες Λονδίνου με Ευρωπαϊκή Ένωση για το διαζύγιο δεν έχουν ουσιαστικά ξεκινήσει και η Ευρωπαϊκή Κομισιόν, διά στόματος του Γιούνκερ, προβλέπει πως η διαδικασία μπορεί να τραβήξει για παραπάνω από δύο χρόνια.

O πρώην πρωθυπουργός είχε εξαρχής συνταχθεί με το στρατόπεδο του «Μένουμε» και τον περασμένο Νοέμβριο, σε συνέντευξή του με την οποία προανήγγειλε επιστροφή στην πολιτική σκηνή, είχε πει πως οι Βρετανοί θα μπορούσαν να σταματήσουν το Brexit εάν έκριναν πως οι τελικοί όροι του ήταν περισσότερο ζημιογόνοι από ότι επωφελείς.

Ωστόσο σήμερα πρόκειται να εκφωνήσει ομιλία στην οποία, σύμφωνα με συγκλίνουσες αναφορές στα βρετανικά ΜΜΕ , πρόκειται να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα καλώντας σε «συστράτευση» για να σταματήσει η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Η πρόκληση με την οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι είναι να παρουσιάσουμε ξεκάθαρα το πραγματικό κόστος, να δείξουμε πως αυτή η απόφαση βασίστηκε σε ελλιπή γνώση που τώρα θα πρέπει να γίνει τεκμηριωμένη γνώση, να υπολογίσουμε σε κατανοητούς όρους πώς [το Brexit] θα προκαλέσει πραγματική ζημιά στη χώρα και τους πολίτες και να δημιουργήσουμε υποστήριξη στην αναζήτηση διεξόδου από την τωρινή κούρσα στον γκρεμό» πρόκειται να αναφέρει ο Μπλερ.  «Όσοι βρίσκονται στην κυβέρνηση ήθελαν πάντοτε ένα σκληρό Brexit […] και τώρα η στρατηγική είναι “Brexit με κάθε κόστος”» αναμένεται επίσης να πει ο πρώην πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της, η Ντάουνιγνκ Στριτ έχει ήδη τονίσει πως η βρετανική κυβέρνηση είναι «απολύτως αποφασισμένη» να προχωρήσει με την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σχολιάζοντας δε συγκεκριμένα τις προθέσεις του Μπλερ, ο πρώην υπουργός Ίαν Ντάνκαν Σμιθ χαρακτήρισε τη θέση του Μπλερ «αλαζονική και βαθύτατα αντιδημοκρατική».

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

seven + seven =