Οικονομική στήριξη ζητά η ΚΕΔΕ για να μη χρεοκοπήσουν κι άλλοι δήμοι

Οικονομική και αναπτυξιακή υποστήριξη ζητά από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης μετά τη χρεοκοπία του δήμου Αχαρνών.

Με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι «οι τεράστιες οικονομικές περικοπές που έχει υποστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση […] οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια πολλούς από τους δήμους σε οικονομική κατάρρευση».

Υπογραμμίζει ακόμη, ότι «υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των δήμων που θα αναγκαστούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης. Η συνέπεια αυτή θα έχει τεράστια επίπτωση, τόσο στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες όσο και ως προς τους εργαζόμενους των δήμων».

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, η αύξηση του αριθμού των δήμων που θα μπουν στο πρόγραμμα εξυγίανσης θα δημιουργήσει πρόβλημα και στο αποθεματικό του προβλεπόμενου λογαριασμού, ο οποίος στην παρούσα φάση διαθέτει μόλις 85 εκατ. ευρώ.

Leave a Comment

1 × 1 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.