Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι αφιερωμένη στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της Κατάθλιψης και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προγραμματίζει μια πρωτότυπη δράση για να φέρει κοντά τους πολίτες αλλά και να τους γνωρίσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής, τα δύο συστατικά που, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελούν το καλύτερο φάρμακο ενάντια σε αυτή την σύγχρονη και επικίνδυνη μάστιγα. Έτσι, λοιπόν, την Παρασκευή 7 Απριλίου, στην πλατεία Αγ. Λουκά στο Παλαιό Ηράκλειο, από τις 12.30 έως τις 14.30, καλούμε όλους τους Ηρακλειώτες ανεξαρτήτως ηλικίας, να συγκεντρωθούμε, να κάνουμε παρέα και να γυμναστούμε όλοι μαζί, αποδεικνύοντας ότι όλοι μπορούμε να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο, ότι κανένας δεν είναι μόνος.

Την δράση θα συντονίσουν οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και των ΚΑΠΗ, επαγγελματίες υγείας και πρόνοιας οι οποίοι θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες σχετικά με την κατάθλιψη, την πρόληψή της, καθώς και για τα εξειδικευμένα πλαίσια που μπορούν να απευθυνθούν για να την αντιμετωπίσουν. Παράλληλα, οι γυμναστές των ΚΑΠΗ θα δείξουν ασκήσεις προσαρμοσμένες, προς όλες τις ηλικιακές ομάδες.

 

* Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, πλέον των 322 εκατομμυρίων ανθρώπων, που πάσχουν από κατάθλιψη, ακόμα 250 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από διαταραχές άγχους. Το πρώτο βασικό βήμα για να βγει η κατάθλιψη από τη σκιά, είναι να μπορούμε να μιλάμε για αυτήν.

Ας μιλήσουμε λοιπόν…

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 2 =