Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΞΕΚΙΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Ακόμα ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας με φορείς της πόλης, αυτή τη φορά με τις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ, ξεκινά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Το τοπικό παράρτημα των Σχολών, το κτίριο των οποίων στεγάζεται επί της οδού Πεύκων 112, αποτελεί κέντρο εκπαίδευσης για εκατοντάδες παιδιά, τόσο από το Ηράκλειο, όσο και από τις υπόλοιπες περιοχές του λεκανοπεδίου, σε κλάδους τεχνικών, κυρίως, επαγγελμάτων.

Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι, όπως γίνεται και για όλα τα σχολεία της πόλης, να στηριχθεί το εκπαιδευτικό έργο των Σχολών του ΟΑΕΔ, αλλά και η μαθητική κοινότητα, με κάθε δόκιμο τρόπο στον οποίο ο Δήμος μπορεί να συνεισφέρει.

Ακριβώς για να αναζητηθεί το πεδίο συνεργασίας, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, είχε πρόσφατα μια πρώτη συνάντηση με τον διευθυντή του τοπικού παραρτήματος του ΕΠΑΣ, Γεράσιμο Κουτρούλη, και την υπεύθυνη διασύνδεσης της Σχολής, Μαρίνα Παντελίδου.

«Η στήριξη της Παιδείας, οποιασδήποτε βαθμίδας, είναι στις προτεραιότητες αυτής της δημοτικής αρχής. Στην πόλη μας έχουμε την τιμή και την χαρά να φιλοξενούμε εκπαιδευτικές δομές που απευθύνονται, όχι μόνο στον τοπικό πληθυσμό, αλλά και στα παιδιά, στους νέους της ευρύτερης περιοχής. Θέλησή μας και χρέος μας να στηρίξουμε με όλες τις δυνατές δυνάμεις το έργο τους», τόνισε ο Νίκος Μπάμπαλος.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να έχουν σύντομα και νέες συναντήσεις με οριοθετημένο, πλέον, ένα συγκεκριμένο πλάνο συνέργειας.
Για όσους θέλουν να πληροφορηθούν σχετικά με τις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ, μπορούν να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα http://mathitia.oaed.gr.

Leave a Comment

eleven − nine =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.