Ο Πέτρος Σαριδάκης στο Τριανόν

Με το ολοκαίνουριο album «Το Νάμι» στις αποσκευές του ο Πέτρος Σαριδάκης συναντά τον Λευτέρη Γρηγορίου μαζί με το σχήμαThe Global Daoulia για ένα ταξίδι, από τους ιδιαίτερους μουσικούς τόπους της Κρητικής παράδοσης, που εμπλουτισμένη με νέα στοιχεία δένει αρμονικά με τα ιδιαίτερα μουσικά ηχοχρώματα που δημιουργεί ο συνδυασμός της λύρας με την γκάιντα και την  ασκοαντούρα και του λαούτου με την αφρικάνικη άρπα Ngoni  και τα νταούλια,  σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο

Ο Πέτρος Σαριδάκης με τη δεξιοτεχνία του σε όργανο και φωνή προχωράει την Κρητική Παράδοση πέρα από τα παραδοσιακά της όρια κάνοντάς την κομμάτι της αστικής μας καθημερινότητας, μαζί με μια παρέα εξαιρετικών μουσικών που τολμά να ξανα-παίζει ξεχασμένες μελωδίες και στίχους του παρελθόντος και πειραματίζεται δημιουργώντας φρέσκιες μελωδίες μέσα από μια πηγαία βάση, έχουν δημιουργήσει ένα σύνολο που έχει ήδη κερδίσει το στοίχημα με το κοινό.

Τα Global Daoulia που συναγωνίζονται σε ηχητικό όγκο τη βραζιλιάνικη Batucada με τις ρυθμικές τους να βασίζονται κατ’ αρχάς στον τεράστιο πλούτο της Ελληνικής παράδοσης αλλά και να ανοίγονται σε άλλες ηπείρους όπως Αφρική και Ν. Αμερική αλλά και στον κόσμο της μοντέρνας μουσικής ( Hip hop) μαζί με τον Λευτέρη Γρηγορίου που έχει αναδείξει το παραδοσιακό ρεπερτόριο στους Ασκούς  εμπλουτίζοντας το παράλληλα με σύγχρονες συνθέσεις, είναι γνωστοί για τα μουσικά ξεφαντώματα που προκαλούν οι εμφανίσεις τους.

Η συναυλία του Πέτρου Σαριδάκη με τον Λευτέρη Γρηγορίου και τα Global Daoulia στο Τριανόν πραγματοποιήτε σήμερα Παρασκευή 30 Σεπτεμβριου στις 9 αποτελεί μια σημαντική μουσική συνάντηση πολλών δεξιοτεχνών μουσικών πάνω στην ίδια σκηνή και αυτό που μπορούμε να αναμένουμε είναι μια μουσική πανδαισία που θα ανακατεύει μουσικά ηχοχρώματα από πολλές γωνιές του κόσμου και θα μας είναι ταυτόχρονα οικεία και πρωτόγνωρα.

Χορηγός Επικοινωνίας :Επικοινωνiα 94 fm

Leave a Comment

eleven + 18 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.