Η ομάδα έρευνας του ειδικού ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μιούλερ ανέκρινε τον υψηλόβαθμο πολιτικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου Στίβεν Μίλερ μεταδίδει το CNN επικαλούμενο πηγές που έχουν λάβει γνώση των εξελίξεων.

Η εξέλιξη αυτή τοποθετεί το πλαίσιο διεξαγωγής της έρευνας στον στενό κύκλο των συνεργατών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Ο Μίλερ από την πλευρά του, είναι ο πιο υψηλόβαθμος σύμβουλος του Λευκού Οίκου που έχει καταθέσει, ενώ του έγιναν ερωτήσεις σχετικά με τον ρόλο του στην αποπομπή του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, σύμφωνα με μία πηγή. Αναφορικά με την διάσταση αυτή, ο Μιούλερ διερευνά εάν έγινε κάποια προσπάθεια παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης, σχετικά με το ενδεχόμενο συνωμοσίας μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας.

Παράλληλα, τα στελέχη της ομάδας ερευνών του Μιούλερ δείχνουν ενδιαφέρον και για όσα στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ συμμετείχαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2016, στην οποία ο (τότε) σύμβουλος για θέματα εξωτερικής πολιτικής Τζορτζ Παπαδόπουλος δήλωσε ότι μέσω των επαφών του θα μπορούσε να οργανώσει μία συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Μίλερ συμμετείχε στην συνάντηση αυτή, σύμφωνα με πηγή που έχει λάβει γνώση των εξελίξεων.

Ο Παπαδόπουλος κατηγορήθηκε πρόσφατα για ψευδή κατάθεση ενώπιον του FBI σχετικά με τις επαφές του στην Ρωσία, ενώ έχει παραδεχτεί την ενοχή του.

Νωρίτερα μέσα στο 2017, ο Μίλερ βοήθησε τον Τραμπ στην συγγραφή ενός σημειώματος που εξηγούσε γιατί ο Τραμπ σχεδίαζε την αποπομπή του Κόμεϊ, σύμφωνα με δηλώσει πηγών που έχουν σχετική ενημέρωση. Ωστόσο, το σημείωμα αυτό δεν χρησιμοποιήθηκε καθώς ήταν αντίθετος ο Ντον Μακγκάν, σύμβουλος του Λευκού Οίκου, που υποστήριξε ότι το περιεχόμενό του ήταν προβληματικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ?The New York Times -NYT.? Παράλληλα, ο ειδικός ανακριτής ενδιαφέρεται για την επιστολή αποπομπής του Κόμεϊ, η συγγραφή της οποίας έγινε ένα Σαββατοκύριακο του Μαΐου (2017) στην λέσχη γκόλφ ιδιοκτησίας του Τραμπ στο Μπεντμίνστερ του Νιου Τζέρσεϊ. Σύμφωνα με δηλώσεις πηγών στο CNN, με την αποπομπή του Κόμεϊ ήταν σύμφωνος κι ο γαμπρός του Τραμπ και υψηλόβαθμος σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ, που ήταν παρών το ίδιο Σαββατοκύριακο στο Νιου Τζέρσεϊ.

Πηγή: CNN

ΑΠΕ ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten − 7 =