Πιάνουν τόπο και συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στα σχολεία

Ο απολογισμός της συνεργασίας Δήμου και Σχολικής Κοινότητας για την περίοδο που τελείωσε καθώς και η αρχή της προετοιμασίας για τη νέα σχολική χρονιά, ήταν το αντικείμενο της καλοκαιρινής σύσκεψης του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου, με τους διευθυντές των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης (νηπιαγωγεία και δημοτικά).

Η τελευταία σύσκεψη, στην οποία μετείχαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μανώλης Κουτσογιαννάκης, η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της Α’βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου και Ματίνα Συνδουκά αντίστοιχα, και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ηρακλείου, Βασίλης Στέφας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του κανόνα που εφαρμόζει η νέα δημοτική αρχή για την τακτική συνάντηση Δήμου και του συνόλου των σχολικών διευθύνσεων τουλάχιστον δύο φορές των χρόνο, στη λήξη και στην αρχή της κάθε σχολικής περιόδου.

Όλες οι πλευρές διαπίστωσαν πως, για ακόμα μια χρονιά, Δήμος και σχολεία συνεργάστηκαν άψογα για να κυλήσει ομαλά και αυτό το σχολικό έτος, για να γίνει το καθημερινό μάθημα σε παραγωγικές συνθήκες,  χωρίς προβλήματα.

Ακόμα ένα καλοκαίρι με έργα για τα σχολεία

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους διευθυντές πως το καλοκαίρι θα συνεχιστούν οι εργασίες μετατροπής των οδών πλησίον των εισόδων των νηπιαγωγείων και των δημοτικών της πόλης σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, παρεμβάσεις που ήδη έχουν ολοκληρωθεί σε αρκετά σημεία και – όπως ομολογούν οι διευθυντές – έχουν βοηθήσει στην αύξηση της ασφάλειας των μαθητών, αναβαθμίζοντας παράλληλα την εικόνα  των σχολείων. Την ίδια στιγμή, αναμένεται να μπουν μπροστά τα έργα ανάπλασης των αύλειων χώρων σε όλα τα νηπιαγωγεία της πόλης, με τη δημιουργία μιας μίνι παιδικής χαράς σε κάθε μία αυλή.

Επίσης, στο επόμενο διάστημα ξεκινούν έργα μονώσεων και ενεργειακής αναβάθμισης στα σχολικά κτίρια της πόλης ύψους 100.000 ευρώ (η εργολαβία δημοπρατήθηκε πριν από λίγες ημέρες) ενώ ο Δήμος θα διεκδικήσει την επέκταση του δικτύου κάλυψης του φυσικού αερίου σε ακόμα περισσότερα σχολεία.

Μητρώο Σχολικών Μονάδων: οργάνωση και εξοικονόμηση πόρων

Παράλληλα, τίθεται σε εφαρμογή και στην διάθεση της διεύθυνσης του κάθε σχολείου το Μητρώο Σχολικών Μονάδων, το λογισμικό που θα καταγράφει τις ανάγκες κάθε σχολικού κτιρίου, θα παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης των παρεμβάσεων και θα συγκεντρώνει τα ολοκληρωμένα αιτήματα. Με το Μητρώο αυτό, ο Δήμος στοχεύει να οργανώσει καλύτερα τις εργασίες στα σχολεία της πόλης, με καλύτερα αποτελέσματα αλλά και με περισσότερη οικονομία χρημάτων.

Αναζητείται λύση για την φύλαξη των σχολείων

Από την πλευρά τόσο των διευθυντών, όσο και της Ένωσης Γονέων μπήκε με ένταση το έλλειμμα στην φύλαξη των σχολικών κτιρίων, αφού, το υφιστάμενο προσωπικό που διαθέτει ο Δήμος σε σχολικούς φύλακες δεν επαρκεί για να αποτρέψει φαινόμενα βανδαλισμού ή κλοπών, περιορισμένα μεν, που κοστίζουν δε στους προϋπολογισμούς των σχολείων. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο δήμαρχος δεσμεύθηκε σύντομα να φέρει πρόταση επίλυσης.

«Συντονίζουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας για να εξασφαλίσουμε αφενός την υψηλή ποιότητα λειτουργίας των σχολείων μας, αφετέρου αυτό να γίνεται με το μεγαλύτερο σεβασμό στα χρήματα του δημότη. Ο Δήμος έχει κάνει και θα συνεχίσει να κάνει τις παρεμβάσεις που χρειάζεται για να διατηρούνται τα σχολικά κτίρια σε καλό επίπεδο. Πρέπει όμως διεύθυνση, δάσκαλοι, μαθητές και γονείς να νιώσουν το σχολείο δικό τους, και να το αντιμετωπίζουν σαν το σπίτι τους. Αποφεύγοντας έστω και τις μικροζημιές, εξοικονομούμε χρήματα από εργασίες που ατέρμονα επαναλαμβάνονται, προκειμένου να τα διαθέσουμε για να πάμε ακόμα παρακάτω, να κάνουμε τα σχολεία του Ηρακλείου ακόμα καλύτερα, προσφέροντάς τους ακόμα περισσότερα εφόδια», σχολίασε ο Νίκος Μπάμπαλος.

Leave a Comment

three × 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.