Οι πακιστανικές Αρχές έχουν εξοντώσει τουλάχιστον 31 ενόπλους, έχουν κλείσει διόδους προς το Αφγανιστάν και προχώρησαν σε κύμα συλλήψεων τη νύχτα στον απόηχο του αιματηρού μακελειού σε τέμενος Σούφι -ο απολογισμός της επίθεσης καμικάζι βρίσκεται σε 77 νεκρούς.  «Θα εκδικηθούμε για κάθε σταγόνα αίματος, καμία αυτοσυγκράτηση πλέον» λέει ο αρχηγός του πακιστανικού στρατού, στρατηγός Καμάς Τζαβέντ Μπάτζβα.

Την ευθύνη της επίθεσης σε τέμενος των Σούφι στα νοτιοανατολικά της χώρας έχει διεκδικήσει η ISIS. Μετά το μακελειό επανήλθαν σφοδρότατες επικρίσεις σε βάρων των Αρχών για την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν τη δράση ένοπλων ομάδων.
Από τις ώρες μετά την επίθεση, στρατός και αστυνομία έχουν εξαπολύσει κυνήγι σε βάρος ενόπλων επικεντρωνόμενες στην επαρχία Σιντ (όπου είχε σημειωθεί η επίθεση).

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως μεταδίδει το BBC, συνελήφθησαν «δεκάδες» ύποπτοι ενώ σε διάφορες επιχειρήσεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 31 ένοπλοι.
Παράλληλα, έχουν αποκλειστεί δίοδοι από και προς το Αφγανιστάν ενώ η πακιστανική κυβέρνηση προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Καμπούλ κατηγορώνοντας την πως το αφγανικό έδαφος έχει γίνει βάση ομάδων που επιχειρούν στην πακιστανική πλευρά.

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − four =