Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ζητά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής – Με συμβασιούχους καλύπτει έως τότε τις ανάγκες του

Την πρόσληψη νέων εργαζόμενων σε μόνιμες, πλέον, θέσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας ζητά από τους αρμόδιους φορείς ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής βάσει των πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων, που απελευθερώνουν τις προσλήψεις  στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ. Το πρώτο βήμα έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης όπου ομόφωνα εγκρίθηκε η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας ώστε να δημιουργηθούν και να μπορέσουν, σε επόμενο στάδιο, να πληρωθούν οι συγκεκριμένες θέσεις. Ο Δήμος, βάσει των αναγκών του, δημιουργεί 50 κενές θέσεις μόνιμου προσωπικού στον ΟΕΥ, για την κάλυψη των οποίων θα αιτηθεί άμεσα την πρόσληψη 30 ατόμων και των υπολοίπων σε βάθος των επόμενων ετών.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για τις πρώτες προσλήψεις και να στελεχωθεί ο Δήμος με μόνιμο προσωπικό, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στην Υπηρεσία Καθαριότητας με τη σύναψη νέων συμβάσεων, σύμφωνα με όσα προβλέπει η τελευταία νομοθεσία, απασχολώντας 30 συμβασιούχους. Να σημειωθεί ότι αυτός ο αριθμός καλύπτει το σύνολο των συμβασιούχων – παρατασιούχων που απασχολούνταν στις υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής μέχρι την εφαρμογή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την περαιτέρω παράταση των συμβάσεών τους.

«Από τις πρώτες ημέρες της θητείας μας είχαμε εντοπίσει το πρόβλημα της κάλυψης νευραλγικών υπηρεσιών, όπως η Καθαριότητα, με συνεχώς ανανεωνόμενες συμβάσεις υπαλλήλων, ζητώντας πριν από 2 χρόνια την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αίτημα στο οποίο κανείς δεν απάντησε. Έστω και τώρα, γίνεται από όλους, πλέον, αντιληπτό ότι το πεπερασμένο σύστημα των συμβάσεων σε τομείς όπου αποτελούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες μιας πόλης δεν μπορεί να συνεχίσει. Ελπίζω, τα αρμόδια όργανα της πολιτείας να κινηθούν με την απαιτούμενη ταχύτητα για να μην ξαναβρούμε μπροστά μας αδιέξοδα όπως των προηγούμενων ημερών. Οι εργαζόμενοι είναι απαραίτητοι στον Δήμο μας και, σίγουρα, είναι οι μοναδικοί που δεν φταίνε για αυτή την αναστάτωση», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Για το ζήτημα που τυχόν να προκύψει με την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων για το διάστημα από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και έπειτα, ο δήμαρχος δεσμεύθηκε να εξαντλήσει κάθε περιθώριο ώστε νόμιμα οι εργαζόμενοι να λάβουν τα χρήματα για τις ημέρες που δούλεψαν. Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος μίλησε για το θέμα στον Επικοινωνία 94FM και τις ”Δημοτικές Διαπλοκές”…

Leave a Comment

sixteen − 7 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.