Πως αποκαλύφθηκε η κακοδιαχείριση των 27.000 ευρώ στη Ν. Ιωνία

Το ιστορικό της αποκάλυψης της υπόθεσης με την κακοδιαχείριση 27.000 ευρώ από την σχολική επιτροπή Β’ βάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Νέας Ιωνίας περιγράφει στην επιστολή παραίτησής της η πρώην, πλέον, αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας, κα Όλγα Κατημερτζή.

Η κα Κατημερτζή, που όπως ήδη αναφέραμε ανέλαβε πλήρως την πολιτική ευθύνη σε αυτήν την υπόθεση και παραιτήθηκε, αναφέρει στην επιστολή της τα εξής:
Κύριε Δήμαρχε,
Με την παρούσα, θέτω στη διάθεσή σας την παραίτησή μου από Αντιδήμαρχος, για τους εξής λόγους:
Την Παρασκευή 7-7-2016 το μεσημέρι, ενημερώθηκα από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Παιδείας και Σχολικών Επιτροπών κ. Αντώνη Στάθη και τις υπαλλήλους κ.κ. Βασιλική Μουσά και Νατάσα Καψαλού, ότι κατά τον έλεγχο του Α’ εξαμήνου 2016 του ταμείου της σχολικής επιτροπής Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, διαπιστώθηκε έλλειμμα περίπου 27.000 ευρώ. Κάλεσα αμέσως τον Πρόεδρο της σχολικής επιτροπής κ. Σπράο Δημήτρη και του ζήτησα εξηγήσεις. Διαπίστωσα σχεδόν αμέσως ότι τα χρήματα τα καταχράστηκε ο ίδιος για προσωπικούς του λόγους.
Αμέσως σας ενημέρωσα, όπως και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
Όπως γνωρίζετε, σύμφωνα με το Νόμο, αποκλειστικός διαχειριστής της σχολικής επιτροπής είναι ο Πρόεδρος και κανένας άλλος.
Σας ενημερώνω επίσης ότι σε λίγο καιρό θα υπάρχει ο πλήρης απολογισμός των σχολικών επιτροπών, με τη βοήθεια του συνεργαζόμενού λογιστικού γραφείου του κ. Γυπαράκη, στον οποίο έχουμε αναθέσει εδώ, και αρκετό καιρό, τον πλήρη έλεγχο από το 2011 μέχρι σήμερα.

Παρόλα αυτά, αισθάνομαι τεράστια ηθική και πολιτική ευθύνη διότι:
1. Η τοποθέτηση του κ. Σπράου έγινε με δική μου πρόταση, την οποία αποδέχθηκε η Παράταξη και το Δημοτικό Συμβούλιο.
2. Τον περιέβαλα με την πλήρη εμπιστοσύνη ως μέλος της Παράταξης, και
3. Η ζημιά που θα υποστεί η Δημοτική Αρχή, η Παράταξή μας, ο Δήμος μας, για τον οποίο έχω αναλώσει πάνω από 30 χρόνια από τη ζωή μου, θα είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλη.
Παρά το γεγονός ότι από το Νόμο, ουδεμία ανάμειξη στη διαχείριση των σχολικών επιτροπών είχα, οι επιλογές, παραλείψεις, ή αμέλεια δεν συγχωρούνται και πρέπει να πληρώνονται.
Κλείνοντας, αναλαμβάνω πλήρως τις πολιτικές ευθύνες για το γεγονός και ζητώ συγνώμη από όλα τα μέλη της Παράταξης, τους πολίτες της Νέας Ιωνίας και εσάς ιδιαιτέρως κ. Δήμαρχε, και να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και τη φιλία με την οποία με τιμήσατε όλα τα χρόνια.
Όλγα Κατημερτζή.”

Leave a Comment

11 − 10 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.