Π. Σκουρλέτης: Αποκλείεται να γίνουν δημοτικές εκλογές πριν το Μάιο 2019

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να μετακινηθούν ένα χρόνο νωρίτερα, και να διεξαχθούν τον Μάιο του 2018 ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης διαψεύδοντας ανάλογο δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας. Αντίθετα ο κ. Σκουρλέτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάνε αργότερα με την χαρακτηριστική φράση “Δεν πρόκειται να πάνε πιο μπροστά οι δημοτικές εκλογές. Πιο πίσω μπορεί”.

Ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης είναι η αυτοδιοικητική περίοδος να ξεκινάει από 1η Ιανουαρίου και όχι 1η Σεπτεμβρίου γι αυτό το πιθανότερο είναι η θητεία των σημερινών δημάρχων και περιφερειαρχών να παραταθεί έως το φθινόπωρο του 2019: «Οι εκλογές είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να γίνουν νωρίτερα από το τέλος της παρούσας θητείας, αυτό είναι ξεκάθαρο, άρα αν θα αλλάξει λοιπόν η ημερομηνία θα είναι έτσι ώστε να πάμε πιο πέρα, πιο πίσω δηλαδή. Εγώ θεωρώ απαραίτητο το να αποσυσχετιστεί η ημερομηνία διεξαγωγής των ευρωεκλογών από εκείνη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών. Λειτουργεί παραμορφωτικά για τον χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών το να συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές. Το διακύβευμα είναι άλλο στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, δεν έχουμε ανάγκη από μια τέτοιου είδους αν θέλετε υπερπολιτικοποίηση, υπερκομματικοποίηση των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών», τονίζει.

Leave a Comment

three − two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.