Την πρόθεση της κυβέρνησης να προκηρυχθούν θέσεις μόνιμης απασχόλησης μέσω του ΑΣΕΠ για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων, των οποίων η επέκταση των συμβάσεων κρίθηκε αντισυνταγματική, επαναλαμβάνει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στη εφημερίδα F & M Voice, χωρίς ωστόσο να δίνει λεπτομέρειες.

Για τις άλλες περιπτώσεις συμβασιούχων, οι οποίοι απασχολούνται στις ίδιες θέσεις με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις, ο υπουργός επισημαίνει ότι θα δοθεί λύση συμβατή με το Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αφού προηγουμένως καθοριστούν τα κριτήρια της μονιμοποίησης και αποσαφηνιστεί η πραγματική εργασιακή σχέση τους.

Ειδικότερα στην ερώτηση ποια μεθοδολογία θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, με ποιον τρόπο θα ξεπεραστούν τα νομικά και συνταγματικά εμπόδια και ποιες κατηγορίες συμβασιούχων θα υπαχθούν στη ρύθμιση ο κ. Σκουρλέτης απάντησε:

Το ερώτημά σας είναι εξαιρετικά επίκαιρο, μετά την τελευταία απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Να διευκρινίσουμε, όμως, πως άλλη είναι η περίπτωση των συμβασιούχων καθαριότητας οκτάμηνης διάρκειας -σε αυτούς  αναφέρεται το Ελεγκτικό Συνέδριο- και άλλες οι περιπτώσεις των χιλιάδων συμβασιούχων, οι οποίοι επί χρόνια απασχολούνται στις ίδιες θέσεις, μέσα από συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις.

Για μεν τους πρώτους, σκοπεύουμε να προκηρύξουμε θέσεις μόνιμης απασχόλησης μέσω ΑΣΕΠ. Όσον αφορά τις άλλες περιπτώσεις, αφού καταλήξουμε σε κάποια σαφή κριτήρια, θα πρέπει να πιστοποιήσουμε την πραγματική εργασιακή τους σχέση. Η λύση που επεξεργαζόμαστε θα είναι συμβατή με το Σύνταγμα, αλλά και με την Ευρωπαϊκή Οδηγία, που απαγορεύει την κατάχρηση της σύμβασης.

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

six + twenty =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.