Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, με το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων και Σωματείων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των συμβασιούχων έθεσαν τα ζητήματα της κατοχύρωσης των θέσεων εργασίας τους, διαμαρτυρόμενοι επειδή, αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, απασχολούνται επί χρόνια με συμβάσεις εργασίας, οι οποίες ανανεώνονται σε τακτική βάση.

Ο κ. Σκουρλέτης, αναγνώρισε την αντίφαση ανάμεσα στην μακρόχρονη απασχόληση και στη σχέση εργασίας με σύμβαση, ενημερώνοντας τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των συμβασιούχων για την πρόθεση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το ζήτημα.

Ο υπουργός Εσωτερικών περιέγραψε τα στάδια που έπονται, με πρώτο  αυτό της πρόσκλησης προς τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, προκειμένου να καταγραφούν και να αξιολογηθούν οι υφιστάμενες σχέσεις εργασίας με σύμβαση στο Δημόσιο και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο υπουργός επεσήμανε ότι στόχος είναι να βρεθεί λύση που να συνάδει  με το Σύνταγμα, αλλά και να συμμορφώνεται με το Κοινοτικό δίκαιο το οποίο δεν επιτρέπει πρακτικές κατάχρησης της σχέσης εργασίας με σύμβαση εις βάρος των εργαζομένων.

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen + 9 =