«Ρήξη και Ανατροπή στο Ηράκλειο»- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ στο σημερινό Δ.Σ.

Την Τρίτη 29/11 στην 33η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα γίνει συζήτηση επάνω στον προϋπολογισμό του δήμου Ηρακλείου για το έτος 2017.  Μία συζήτηση εσπευσμένη και προαποφασισμένη με την σιγουριά της πλειοψηφίας της παράταξης του δημάρχου, χωρίς την ουσιαστική επεξεργασία και μελέτη από την μεριά της αντιπολίτευσης, λόγω του ελάχιστου χρόνου των τριών ημερών που είχε στη διάθεσή της.  Αυτό δεν είναι τυχαίο!  Εντάσσεται ευθυγραμμίζεται και υπηρετεί τις γενικότερες μνημονιακές και αντιλαϊκές πολιτικές.  Για άλλη μια φορά η απαίτηση του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού δεν γίνεται στην βάση των πραγματικών αναγκών των δημοτών αλλά σύμφωνα με τις επιταγές του Καλλικράτη και του οικονομικού παρατηρητηρίου.  Ο αντικοινωνικός και ταξικός του χαρακτήρας αποτυπώνει ανάγλυφα την κατεύθυνση που κινείται στο σύνολο του, και κυρίως στο θέμα της φορολογικής πολιτικής, που το βάρος πέφτει πάλι επάνω στις πλάτες των δημοτών.  Αποτελεί δε εμπαιγμό και κοροϊδία, ότι ενώ στα λόγια ο δήμαρχος και η παράταξή του καταδικάζουν τις μνημονιακές πολιτικές και την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στους ΟΤΑ, στην πράξη υιοθετούν  και εφαρμόζουν σε τοπικό επίπεδο την πολιτική που κατακρίνουν.
Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και  προτάσεις  της δημοτικής μας κίνησης, αλλά και του συνόλου της αντιπολίτευσης, για ουσιαστική και άμεση μείωση των φόρων, η δημοτική αρχή υπερψήφισε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο την διατήρησή τους.  Σε περίοδο κρίσης, φτώχειας και εξαθλίωσης, επιλέγει να μην διαθέσει το υψηλό αποθεματικό του δήμου για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής και την ανακούφιση των δημοτών.  Αντιθέτως προσθέτει ένα ακόμα βάρος στην ήδη υπερφορολογημένη από την κυβέρνηση κατάστασή τους.  Η διατήρηση των υπερβολικά υψηλών συντελεστών στα δημοτικά τέλη(Δ.Τ) 1,62€/τ.μ και στο φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων (ΦΗΧ) 1,19€/τ.μ, κατατάσσει το δήμο στους ακριβότερους της Ελλάδας και αποδεικνύει περίτρανα ότι και η σημερινή διοίκηση-σε αντιδιαστολή με τις προεκλογικές της εξαγγελίες – συνεχίζει σταθερά  να διατηρεί την πρωτιά στην φορολόγηση των δημοτών της.
Η    συμμετοχή, η κινητοποίηση των κατοίκων και η ενεργή παρέμβαση τους ,τόσο μέσα στα Δ.Σ όσο και στις γειτονιές, στα θέματα που καθορίζουν τη ζωή τους, όπως αυτό του προϋπολογισμού, είναι όχι μόνο απαραίτητη, αλλά η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει φρένο σε αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29/11 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:
-ΕΝΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
-ΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ 30% ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ (ΔΤ)
-ΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ 50% ΤΟΥ ΔΥΝΗΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ (ΦΗΧ)- ΕΩΣ ΤΗΝ                ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ
-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ
-ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥΣ

Leave a Comment

six − 1 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.