Ρήξη και ανατροπή στο Ηράκλειο: «Όχι άλλες εκχωρήσεις σε ιδιώτες»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

Την Τετάρτη 14/12 στην 34η συνεδρίαση του Δ.Σ η διοίκηση του δήμου φέρνει για συζήτηση, ένα πολύ σοβαρό θέμα.  Με τίτλο  «Λήψη απόφασης για την ανάθεση παροχής υπηρεσιών πρασίνου για την τριετία 2016-2019 προϋπολογισμού 500.000€» και με την σιγουριά της πλειοψηφίας της, επιχειρεί πλέον να ανοίξει διάπλατα την πόρτα της ιδιωτικοποίησης  στις υπηρεσίες του δήμου.

Σε συνέχεια της παραχώρησης της καθαριότητας των αθλητικών χώρων σε ιδιώτες προσπαθεί να επεκτείνει την ιδιωτικοποίηση, όπως έχουμε από καιρό επισημάνει, και σε άλλους τομείς.  Σήμερα έχει σειρά το πράσινο.  Αύριο η καθαριότητα και τα σκουπίδια, σταδιακά όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες του δήμου και όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται πλέον κάτω από μία μελλοντική και διαρκή απειλή.  Με μια εισήγηση ντροπή, για την ανάθεση όχι μόνο μέρους όπως ισχυρίζεται, αλλά του συνόλου των δραστηριοτήτων της υπηρεσίας πρασίνου σε ιδιώτη, η δημοτική αρχή αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τον ταξικό και αντικοινωνικό χαρακτήρα του προϋπολογισμού του δήμου.  Αντί να διαθέσει τα αποθεματικά και τα έσοδα του δήμου, από την υπερβολική φορολόγηση των δημοτών για την ίδια την ανακούφιση των δημοτών ,με μείωση των φόρων και  ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, προτιμά να τα διαθέσει σε ιδιώτες!!!

Η δημοτική αρχή, υπηρετώντας συνειδητά και πιστά στην πράξη τις μνημονιακές πολιτικές που συνεχίζει να υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και τις επιταγές της ΕΕ , προσπαθεί να πρωταγωνιστήσει στη λίστα των δήμων που οδηγούν με την πολιτική τους στην υποβάθμιση και την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών. Με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού και με φραστικές μόνο αντιθέσεις για την πολιτική του Κεντρικού Κράτους απέναντι στην Τ.Α,  υλοποιεί στην καθημερινή της πρακτική και στο σύνολο του έργου της αυτό για το οποίο υποτίθεται ότι είναι αντίθετη.

Σαν Ρήξη και Ανατροπή είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτήν την πολιτική και καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου και τον βαριά φορολογούμενο λαό του Ηρακλείου να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να προασπίσουμε τον δημόσιο και δημοτικό χαρακτήρα των υπηρεσιών, να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε στην πράξη αποφάσεις για  τέτοιους σχεδιασμούς.

Καταγγέλλουμε  και καταδικάζουμε σαν  απαράδεκτη την προσπάθεια  για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών πρασίνου και κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης. Λέμε όχι στην υποβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου και  καλούμε την Δημοτική αρχή να αποσύρει και να μην επαναφέρει ποτέ τέτοιο θέμα.   Ενάντια στα δήθεν ρεαλιστικά επιχειρήματα που μας παρουσιάζουν, στους συμβιβασμούς  και τις ιδιωτικοποιήσεις , εμείς αγωνιζόμαστε  για:

Αύξηση της Κρατικής επιχορήγησης στους Δήμους

-Άμεσες προσλήψεις με μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας

-Αναβάθμιση των υπηρεσιών  για ένα Δήμο στην υπηρεσία των πολιτών που θα καλύπτει τις      πραγματικές    ανάγκες του.

Ενάντια  στην λαίλαπα  και την βαρβαρότητα μόνο ένας δρόμος υπάρχει

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Leave a Comment

two × five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.