Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε την Παρασκευή από την Ουάσινγκτον και τον Λευκό Οίκο για το Μπεντμίνστερ όπου θα περάσει τις διακοπές του, σε ένα πολυτελές γκολφ κλαμπ, ιδιοκτησίας του. Το προεδρικό αεροσκάφος απογειώθηκε στις 23.00 από την αεροπορική βάση Άντριους με προορισμό το Μόρισταουν του Νιου Τζέρσεϊ. Από εκεί ο Τραμπ μετέβη στο Trump National Golf Club του Μπεντμίνστερ, που απέχει 70 χιλιόμετρα δυτικά της Νέας Υόρκης.

Οι διακοπές του Αμερικανού Προέδρου θα διαρκέσουν 17 ημέρες. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του στον Λευκό Οίκο θα γίνουν εργασίες ανακαίνισης. Ο Τραμπ συνηθίζει να περνά τα Σαββατοκύριακά του στο Μπεντμίνστερ ή στην ιδιοκτησία του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα, την οποία αποκαλεί “Χειμερινό Λευκό Οίκο”.

Ο αμερικανικός Τύπος σχολιάζει ότι μολονότι ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε διαρκώς τον προκάτοχό του, τον Μπαράκ Ομπάμα, για τις πολυήμερες διακοπές του, οι δικές του φέτος θα διαρκέσουν ακόμη περισσότερες ημέρες. Η εφημερίδα Washington Post μάλιστα “υπολόγισε” τις ημέρες που έχει περάσει ο Τραμπ στις ιδιωτικές κατοικίες του ή παίζοντας γκολφ. Μέχρι τα τέλη Αυγούστου, θα έχει κάνει “διακοπές” διάρκειας 53 ημερών, έναντι 15 για την αντίστοιχη περίοδο του Μπαράκ Ομπάμα.

Κατά την προεκλογική περίοδο πάντως ο Τραμπ διαβεβαίωνε ότι θα φεύγει “σπανίως” από τον Λευκό Οίκο γιατί θα έχει πολλή δουλειά και ότι “δεν θα έχει χρόνο για να παίζει γκολφ”. Σύμφωνα με το περιοδικό Fortune οι Αμερικανοί κατά μέσο όρο έχουν κάθε χρόνο 10 ημέρες πληρωμένων διακοπών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − 16 =