Σε νέα εποχή οι σχέσεις των αδελφοποιημένων Δήμων Ηρακλείου Αττικής και Muhldorf

Μήνυμα για μια Ευρώπη συνεργασιών και  πραγματικής αλληλεγγύης μετέφερε στους Βαυαρούς ο Νίκος Μπάμπαλος. Την αναθέρμανση των σχέσεων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με τον αδελφοποιημένο Δήμο Mühldorf am Inn της Γερμανίας – οι οποίες τα τελευταία χρόνια είχαν ατονήσει – εδραίωσε η πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου του Δήμου Ηρακλείου, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Νίκο Μπάμπαλο, στον βαυαρικό Δήμο.

Ο στόχος διπλός:

Αφενός να συσταθεί σε γερές, αυτή την φορά, βάσεις ένας μηχανισμός ανταλλαγής τεχνογνωσίας που θα βοηθήσει στην βελτίωση της λειτουργικότητα στην καθημερινότητα και των δύο πόλεων με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.

Αφετέρου να γίνει περαιτέρω γνωστό στις κοινωνίες της Ευρώπης – και δη σε μια νευραλγική για τα κέντρα αποφάσεων, όπως είναι αυτή της Βαυαρίας – ότι η Ελλάδα ακόμα βιώνει της συνέπειες μιας κρίσης στην οποία, σίγουρα, δεν έχει μόνο η ίδια το βάρος της ευθύνης, και πώς λύση στο πρόβλημα θα δώσει μια Ευρώπη ανθρωπιστικά και όχι λογιστικά σκεπτόμενη.

Με αυτό το μήνυμα, ο Νίκος Μπάμπαλος, είχε την ευκαιρία να απευθυνθεί στην Βαυαρική Βουλή, ως καλεσμένος του Βουλευτή, κ. Günther Knoblauch, με το ακροατήριο να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και διάθεση αλληλεγγύης προς το ελληνικό οικονομικό ζήτημα.

Σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής, Γιώργο Πέτρου, και την εντεταλμένη σύμβουλο για τις Δημόσιες Σχέσεις και την Επικοινωνία του Δήμου, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου, συναντήθηκε με την νέα Δήμαρχο του Muhldorf, κα.  Marianne Zollner, παρουσία και μέλους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, με την οποία συμφώνησαν στο αμέσως επόμενο διάστημα να προχωρήσουν σε πρακτικά βήματα που θα αναδεικνύουν την υπάρχουσα Αδελφοποίηση, όχι ως ένα τουριστικό προϊόν για λίγους και εκλεκτούς, αλλά ένα βήμα όσμωσης μεταξύ των πολιτών των δύο πόλεων.

Μάλιστα, σε αυτή την σύντομη επίσκεψή τους, οι άνθρωποι του Δήμου Ηρακλείου Αττικής είχαν την ευκαιρία να παραστούν σε συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, να ανταλλάξουν απόψεις για μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων αλλά και να ενημερωθούν για κάποιες από τις πλέον σημαντικές δομές του βαυαρικού Δήμου, όπως το σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων της πόλης και της ενεργειακής αξιοποίησής τους.

«Ολοκληρώσαμε την πρώτη, εκ του σύνεγγυς επαφή σε, αυτό που πιστεύουμε ότι θα είναι, μια νέα εποχή στις σχέσεις των αδελφοποιημένων δήμων. Με την ευχή και την ελπίδα ότι οι δύο πόλεις μας θα έρθουν πιο κοντά και θα συνεργαστούν με πνεύμα αλληλεγγύης και σεβασμού για το καλό των συμπολιτών μας, θα συνεχίσουμε σε αυτό το νέο δρόμο κλιμακώνοντας την συνεργασία μας», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ελληνογερμανική Συνέλευση των Δήμων, αντιλαμβανόμενη το τεχνοκρατικό χαρακτήρα της αποστολής, προχώρησε στην δωρεάν διάθεση τόσο των αεροπορικών εισιτηρίων του ελληνικού κλιμακίου, όσο και του απαραίτητου μεταφραστή. Ενώ, από την πλευρά του ο Δήμος του Muhldorf κάλυψε τα έξοδα διαμονής και φιλοξενίας.

Leave a Comment

fourteen − two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.