«ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ» – ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Συνέχεια στις δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για να κρατάει ενημερωμένους τους πολίτες του σε σημαντικά θέματα Υγείας: Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», διοργανώνουν από κοινού διήμερο ενημέρωσης και προληπτικών δράσεων επικεντρωμένες στην πρόληψη, την διάγνωση αλλά και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης, την Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, με τίτλο «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης», οι δράσεις έχουν ως εξής:

Δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας

Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται μπορούν να πραγματοποιήσουν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας, οι οποίες θα γίνουν στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (δημαρχείο, Στ. Καραγιώργη 2, 2ος όροφος):

  • Δευτέρα  27/03/2017, 09:00 έως 14:00
  • Τρίτη 28/03/2017, 09:00 έως 14:00

Οι μετρήσεις θα γίνουν κατόπιν ραντεβού με κλήση στα τηλέφωνα: 2132000196 και 2132000187. Η μέτρηση θα γίνεται σε άνδρες και γυναίκες άνω των 50 ετών.

Ενημερωτική εκδήλωση

Παράλληλα, την Τρίτη 28 Μαρτίου, στις 17.30 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος), οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τη νόσο στην ειδική ενημερωτική εκδήλωση, με τη συμμετοχή επιστημόνων υγείας και ιατρών.

Αναλυτικά τα πεδία ενημέρωσης:

  • Γεώργιος Κάκκος, Ορθοπαιδικός: «Τα νεώτερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση»
  • Μαίρη  Καραμπέτσου, εργοθεραπεύτρια MSc-Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ηρακλείου Αττικής: «Πτώσεις ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας και η πρόληψή τους: Εργοθεραπευτική Παρέμβαση στο σπίτι».
  • Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρος Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα: «Το κοινωνικό πρόσωπο της οστεοπόρωσης στην Ελλάδα».

Ιατρικές οδηγίες – δωρεάν παροχές

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ειδικός ορθοπεδικός θα ελέγξει τα αποτελέσματα και θα παρέχει σχετικές οδηγίες σε κάθε έναν ξεχωριστά από όσους πολίτες συμμετείχαν στο πρόγραμμα της δωρεάν μέτρησης οστικής πυκνότητας στο διήμερο των δράσεων, ενώ θα διατεθούν δωρεάν κουπόνια (voucher) για ακτινογραφίες σπονδυλικής στήλης σε ασθενείς άνω των 65 ετών που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για την οστεοπόρωση (απαραίτητη η προσκόμιση βιβλιαρίου).

Χορηγός Επικοινωνίας των δράσεων: Δημοτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός Ηρακλείου Αττικής, Επικοινωνία 94fm

Πληροφορίες:

Δήμος Ηρακλείου Αττικής/Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής:  210 28 26 924

Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα : 210 8018123, 213 2086698

Η συμμετοχή σε όλες τις Δράσεις είναι δωρεάν.

Leave a Comment

three + seventeen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.