Τις καθιερωμένες συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων της πόλης στην έναρξη της σχολικής χρονιάς ξεκίνησε η δημοτική αρχή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός ετοιμότητας των σχολείων, μετά και τις εργασίες που εκτέλεσε στα σχολικά κτίρια ο Δήμος καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και να συντονιστούν οι κοινές δράσεις για την νέα περίοδο. Αρχή με τους διευθυντές των δημοτικών τους οποίους υποδέχθηκαν στο δημαρχείο ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, οι αντιδήμαρχοι Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Μανώλης Κουτσογιαννάκης και Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Δημητρόπουλος, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τα Ειδικά Συνεργεία του Δήμου, Μαριάννα Ζούρου, και η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Μίνα Παναγιωτακοπούλου. Παρόντες στην συνάντηση ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ηρακλείου Αττικής, Βασίλης Στέφας, και ο Θεόδωρος Γούπος, Σχολικός Σύμβουλος – Διευθυντής Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τους διευθυντές των δημοτικών, η σχολική  χρονιά στο Ηράκλειο άρχισε απόλυτα ομαλά χάρη στις παρεμβάσεις που έγιναν τους προηγούμενους μήνες στα σχολεία από τα συνεργεία των υπηρεσιών του Δήμου σύμφωνα και με τις δικές τους υποδείξεις: μονώσεις, βαψίματα, επιδιορθώσεις, παρεμβάσεις λειτουργικότητας, καθαρισμοί και, βέβαια, η διαμόρφωση δρόμων ήπιας κυκλοφορίας έξω από τις εισόδους των σχολείων. Επιπλέον, ο Δήμος έχει φροντίσει να έχουν όλα τα σχολεία προσωπικό καθαριότητας αλλά και τα απαιτούμενα υλικά για την εκκίνηση των μαθημάτων.

Από εκεί και πέρα, οι εργασίες στα σχολεία συνεχίζονται όπου και όποτε χρειαστεί καθώς οι άνθρωποι της διοίκησης του Δήμου υποσχέθηκαν, όπως άλλωστε τηρείται μέχρι τώρα, την δυνατή αμεσότερη ανταπόκριση στις ανάγκες των σχολείων.

Κορυφαίο ζήτημα που έθεσαν οι διευθυντές, το θέμα της ασφάλειας των σχολικών κτιρίων, με τις επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις και τις δολιοφθορές – κυρίως κατά τις βραδινές ώρες – που χαλάνε την εικόνα των σχολείων και κοστίζουν χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών. Απαντώντας, ο δήμαρχος δήλωσε ότι, μολονότι η διατήρηση της ασφάλεια των σχολείων δεν είναι αμιγώς δημοτική αρμοδιότητα, ήδη η διοίκηση του Δήμου επεξεργάζεται πλάνο επίλυσης.

Εκπροσωπώντας τους γονείς της πόλης, ο κ. Στέφας σχολίασε ότι, χάρη στην κάλυψη των δημοτικών Σχολικών Επιτροπών, τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής έχουν τη μικρότερη «λίστα προμηθειών από τους γονείς», συγκριτικά με το παράδειγμα των υπόλοιπων δήμων της περιοχής. Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων ζήτησε από τους διευθυντές να απευθυνθούν στον Δήμο και στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων σε περίπτωση που διαπιστώνουν παιδιά με οικονομικά προβλήματα, ενώ τόνισε ότι γονείς και παιδιά θα υιοθετήσουν τα παρτέρια που διαμόρφωσε ο Δήμος στους νέους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.

«Εύχομαι να έχουμε μια καλή σχολική χρονιά. Όπως πάντα, ο Δήμος θα είναι στο πλευρό το δικό σας, των παιδιών και των γονέων για να το εξασφαλίσουμε από κοινού ότι η περίοδος θα κυλήσει χωρίς προβλήματα και παραγωγικά, προ πάντων για τους μαθητές της πόλης. Στα 3 χρόνια της θητείας μας η φροντίδα των σχολείων της πόλης μας είναι ψηλά στην ατζέντα της δημοτικής αρχής. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε στον δρόμο της άψογης συνεργασίας που θεμελιώσαμε από την αρχή της θητείας μας με την σχολική κοινότητα», σχολίασε ο Νίκος Μπάμπαλος.

 

 

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

six + seventeen =