Τηλεφωνική συνομιλία του ΠτΔ με τον δήμαρχο Χίου

Το θέμα της αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης και των επιπτώσεων της στο νησί, συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Χίου,«ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον δήμαρχο για το σχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την άμεση ανακούφιση του νησιού από το προσφυγικό πρόβλημα. Συγκεκριμένα, το σχέδιο αφορά την άμεση μετεγκατάσταση 300 – 400 ατόμων από το νησί, οι οποίοι πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ενώ ο δήμαρχος ζήτησε την υιοθέτηση ενός πλάνου για τη σταδιακή και σταθερή απομάκρυνση και των υπολοίπων προσφύγων».

Φεύγουν περίπου 1.000 άτομα άμεσα

Με αφορμή τη μετεγκατάσταση περίπου 300 – 400 προσφύγων από τη Χίο (από τους 2700 περίπου που ζουν στο νησί εγκλωβισμένοι σε εφαρμογή της Συνθήκης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας) από καλά πληροφορημένες πηγές του Υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής έγινε γνωστό ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα μεταφερθούν από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου περίπου 1000 άτομα.

Leave a Comment

twelve + sixteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.