Με την ακρόαση των φορέων στις 12 το μεσημέρι και τη συζήτηση επί των άρθρων στις 4 το απόγευμα συνεχίζεται σήμερα, στις πέντε συναρμόδιες επιτροπές, η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, που εισάγεται την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής και ψηφίζεται το βράδυ της Δευτέρας. Το πολυνομοσχέδιο δέχεται τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στις αρμόδιες επιτροπές επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τόνισε ότι «το πολυνομοσχέδιο δείχνει πως όχι μόνο έχουμε αφήγημα για να βγούμε από το μνημόνιο αλλά και ότι έχει αρχίσει η ισορροπία τι κάνουμε γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε και τι κάνουμε για τις ανάγκες της κοινωνίας»,  και κατέληξε  επισημαίνοντας ότι είναι ένα πρώτο βήμα και -όπως λένε και οι Άγγλοι- «you haven’t seen anything yet».

Αναφερόμενος στη διάταξη για την κήρυξη απεργίας ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν είναι κάτι που θα επέλεγε η κυβέρνηση, ωστόσο η ρύθμιση προέκυψε μετά από την διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ, στην οποία κερδήθηκε το θέμα των ομαδικών απολύσεων και των συλλογικών συμβάσεων αλλά «χάθηκε» το θέμα των απεργιών.

Απαντώντας δε στη σφοδρή κριτική του ΚΚΕ είπε ότι δεν πρέπει να «μεγιστοποιούμε το θέμα» και πως «κάθε εμπόδιο είναι για καλό», καλώντας τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν το εμπόδιο συμμετέχοντας στα συνδικάτα.

Για τους πλειστηριασμούς ανακοίνωσε ότι αναμένεται τροπολογία στην οποία θα μπορεί η ΑΑΔΕΕ να κάνει πλειστηριασμούς με ηλεκτρονικό τρόπο και πως δεν αλλάζει τίποτα άλλο, ενώ για τις αλλαγές στο ύψος των επιδομάτων για τα τέκνα είπε ότι έγινε μια δίκαιη αναδιάρθρωση και πώς από την επισκόπηση των δαπανών 316 εκατομμύρια διατίθενται στην πολιτική της κυβέρνησης για το παιδί. «Η μεγάλη ανάγκη είναι τα ζευγάρια που κάνουν ένα παιδί να κάνουν δυο, γιατί αυτοί που κάνουν 3 ή 4 είναι πολύ λίγοι» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

 

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 8 =