Στο Στρασβούργο βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα μιλήσει το βράδυ στη Συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να αναπτύξει τις θέσεις του για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος σε μία περίοδο που ξεκινούν οι σχετικές συζητήσεις, μετά και την παρουσίαση της ατζέντας Γιούνκερ, αλλά και των προτάσεων Μακρόν. Ο κ. Μητσοτάκης έχει επανειλημμένα μιλήσει για τους επόμενους 15 μήνες που είναι «κρίσιμοι για το μέλλον της Ευρώπης», τονίζοντας την ανάγκη να είναι παρούσα και η χώρα μας με συνολική άποψη για την Ευρώπη και να έχει την θέση που της αξίζει στο τραπέζι των συζητήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να αναφερθεί στην ομιλία του και στο πως θα ενισχυθεί η θέση της χώρας, παρουσιάζοντας πτυχές του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της ΝΔ που ο ίδιος θεωρεί ότι μπορεί να οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση και να θέσει την Ελλάδα σε τροχιά ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Μετά την ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα απαντήσει και σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών του ΕΛΚ.

Από το πρωί ο κ. Μητσοτάκης θα έχει επίσης σειρά συναντήσεων με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φερχόφστατ, με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τoυ ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, καθώς και με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις.
Νωρίς το πρωί θα έχει συνάντηση και με με τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Guido Raimondi και στη συνέχεια με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Thorbjorn Jagland.

Η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στο Στρασβούργο εντάσσεται στο πλαίσιο των διεθνών επαφών που πραγματοποιεί τον τελευταίο καιρό, αρχής γενομένης από τις Βρυξέλλες όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιουνκερ, καθώς και με 7 Ευρωπαίους επιτρόπους και στη συνέχεια το Παρίσι όπου είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ. Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί εκ νέου στις Βρυξέλλες στο τέλος του μήνα.

Στο Στρασβούργο όπου βρίσκεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεξάγονται οι εργασίες της Συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο οποίο μεταξύ άλλων θα συζητηθούν το πρωί της Τρίτης και οι πρόσφατες αποκαλύψεις των paradise papers για τους κρυμμένους φορολογικούς παραδείσους της παγκόσμιας ελίτ.

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × three =