Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου είναι εδώ και ξεκινά στις 22 Μαϊου

Μια καινούργια εποχή ξεκινά από φέτος για το φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. “Φέτος είναι η χρονιά των εγκαινίων” τόνισε ο καλλιτεχνικός του διευθυντής, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος στη συνέντευξη τύπου. Παρούσα στη συνέντευξη τύπου ήταν και η υπουργός πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, η οποία χαρακτήρισε πολύ ωραίο το πρόγραμμα και πολύ σημαντικό το εκπαιδευτικό του κομμάτι.

Οι εκδηλώσεις φέτος θα ξεπεράσουν τις 120, ο προϋπολογισμός του αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αναζητούνται και άλλες πηγές. Δεν υπάρχουν χρέη από πέρσι.

Το Λύκειο της Επιδαύρου είναι ένας νέος θεσμός. Πρόκειται για ένα διεθνές θερινό σχολείο για το αρχαίο δράμα, το οποίο απευθύνεται σε σπουδαστές δραματικών σχολών και νέους ηθοποιούς απ όλο τον κόσμο. Η φετινή του θεματική είναι “Η έλευση του Ξένου” και όπως αποκάλυψε ο κύριος Θεοδωρόπουλος για την επόμενη χρονιά θα είναι “Πολιτεία και πολίτες στο αρχαίο δράμα”.

Δεύτερος σημαντικός θεσμός είναι το “Άνοιγμα στην πόλη”, με δράσεις σε μη θεατρικούς χώρους, αλλά και ακτιβιστικές παρεμβάσεις σε ευαίσθητες περιοχές της πόλης. Υλοποιείται με τη στήριξη του Athens Culture Net και του Δήμου Αθηναίων και απλώνεται σε Πειραιά και Ελευσίνα.

Δίνεται έμφαση στην νεανική δημιουργία, με μια προφεστιβαλική περίοδο στην Πειραιώς 260, από τις 22 μέχρι και τις 28 Μαϊου. Εκεί θα φιλοξενηθεί το Bob Festival, καθώς και η κουήρ πλατφόρμα Sound Acts με περφόρμανς σχετικά με την έμφυλη, φυλετική και σωματική ταυτότητα.

Το ξένο ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα πολύπλευρο αφιέρωμα στο θέατρο Φολκσμπλύνε, ενώ το φεστιβάλ συμμετέχει σε διεθνείς συμπαραγωγές καλλιτεχνών όπως ο Ρομέο Καστελλούτσι και ο Χόφες Σέχτερ.

Επίσης, μια σειρά μουσικών κυρίως εκδηλώσεων θα φιλοξενηθούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο στο θέατρο Ολύμπια.

Στο Ηρώδειο θα επαναληφθεί τον Σεπτέμβριο η τελευταία παράσταση του Σπύρου Ευαγγελάτου “Ο Αμύντας” του Γεωργίου Μόρμορη.

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 19 Αυγούστου με μια μεγάλη γιορτή στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με τραγούδια και χορούς απ όλη την Πελοπόννησο.

Leave a Comment

sixteen − two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.