Υποψήφιος δήμαρχος και το 2019 ο Παντελής Βλασσόπουλος

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, σε μια κατάμεστη αίθουσα του πολιτιστικού πολύκεντρου “ΗΛΕΚΤΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ’’, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Α.Κ.ΕΠ. Πλήθος συμπολιτών μας αλλά και εκπρόσωποι όλων σχεδόν των εκπολιτιστικών, αθλητικών και εθνικοτοπικών συλλόγων τίμησαν την εκδήλωση.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία του σεβ. Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου, Ν. Φιλαδέλφειας και Ν. Χαλκηδόνας κ.κ. Γαβριήλ, ο οποίος έκοψε και το πρώτο κομμάτι της πίτας.
Ακολούθησε η ομιλία του επικεφαλής της Α.Κ.Ε.Π. Παντελή Βλασσόπουλου, ο οποίος αφού καλωσόρισε και ευχήθηκε καλή χρονιά στους παρευρισκόμενους, τους οποίους δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την παρουσία τους ξεκίνησε την ομιλία του.
Βασικό στοιχείο αναφοράς του υπήρξε το γεγονός ότι τώρα που τέλειωσαν τα χρήματα που αφήσαμε στο Δήμο αλλά και τα έργα, τα οποία είχαν ψηφιστεί, εγκριθεί και είχαν εξασφαλιστεί οι πόροι για την υλοποίησή τους, από τη διοίκηση Α.Κ.Ε.Π., κανένα έργο υποδομής δεν υλοποιείται πλέον στην Πόλη μας. Το έργο της τωρινής Δημοτικής Αρχής περιορίζεται στο βάψιμο δρόμων, στην τοποθέτηση τσιμεντόμπαλων, κάγκελων και πλαστικών κολωνακίων. Και σε πολλές φωτογραφίες. Χαρακτήρισε πρωτοφανές να φωτογραφίζονται ο κ. Μπάμπαλος, οι Αντιδήμαρχοι και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι όταν τοποθετούν ένα κάδο, όταν φυτεύουν ένα θάμνο ή όταν βάφουν ένα δρόμο. Φυσικά και δεν υποβαθμίζεται αυτό το έργο. Άλλωστε πάντοτε γινόνταν. Η διαφορά είναι ότι δεν πήγαινε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να φωτογραφίζεται. Μάλιστα την αδυναμία του να υλοποιήσει κάποιο έργο υποδομής, ο κ. Μπάμπαλος, την καλύπτει με μεγαλεπήβολα σχέδια που είναι απίθανο να ολοκληρωθούν στη θητεία του. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι πριν από ένα χρόνο ψηφίστηκε η υπογειοποίηση της Μ. Μερκούρη και ακόμα δεν έχει έρθει στο Δημ. Συμβούλιο ούτε καν η μελέτη. Πλανάται αν πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό θα κρατάει σε ‘’ομηρία’’ τους συνδημότες μας.
Αναφέρθηκε επίσης στην πολύ δύσκολη περίοδο που βρέθηκε η Παράταξή μας να έχει την ευθύνη του Δήμου. Κατά την οποία δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τη δεινή οικονομική κατάσταση, αλλά και τη σταθερά αρνητική στάση της παράταξης του κ. Μπάμπαλου (όλα τα έργα που αργότερα καμάρωνε φωτογραφιζόμενος τα είχε καταψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο). Κατά την προεκλογική μάλιστα περίοδο έντονα ήταν τα φαινόμενα δολιοφθορών. Δεν είναι δυνατόν να λησμονήσουμε το άδειασμα απορριμμάτων στην πλατεία αλλά, το χειρότερο, κάποιοι έριχναν οικοδομικά μπάζα στους κάδους για να καταστραφούν τα απορριμματοφόρα. Είναι αυτονόητο ότι ούτε κατονόμασε ούτε υπονόησε κανένα για τις πράξεις αυτές. Το γνωστοποίησε στο ακροατήριο και επεσήμανε πως όλα αυτά σταμάτησαν μετά τις εκλογές.
Αναφέρθηκε επίσης στο σημαντικό έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας όπως προκύπτει από την κατάργηση του κοινωνικού φροντιστηρίου, του Κέντρου Ημέρας αλλά και από τη μηδενική ουσιαστικά ελάφρυνση των δημοτικών τελών. Υπενθύμισε ότι την κατά 8% μείωση, επί διοίκησης Α.Κ.Ε.Π., την είχε χαρακτηρίσει ‘’ψίχουλα’’ και είχε αντιπροτείνει 30%.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε για τις σπατάλες του Δήμου αναφέροντας ότι έχουν μισθωθεί και καταβάλλονται ενοίκια ύψους € 5 χιλ. μηνιαίως, επί αρκετούς μήνες, για ακίνητα που δεν τα χρησιμοποιεί ο Δήμος (πρώην Τράπεζα Κύπρου, οικόπεδο δίπλα στο αμαξοστάσιο). Αναφέρθηκε και στις πολυδάπανες εκδηλώσεις για λίγους και θύμισε ότι επί των ημερών της Α.Κ.Ε.Π. με πολύ μικρότερο κόστος διοργανώνονταν οι γιορτές στο κτήμα ΦΙΞ με 100 χιλ. περίπου επισκέπτες συνολικά.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη αυθαιρεσία κατά τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου επισημαίνοντας πως είναι η πρώτη φορά όπου το σύνολο σχεδόν της Αντιπολίτευσης συσπειρώνεται για να την αντιμετωπίσει.
Κλείνοντας τόνισε ότι η Α.Κ.Ε.Π. παραμένει στις επάλξεις ως μια πολυσυλλεκτική Δημοτική Κίνηση με γνώμονα αποκλειστικά το Δήμο μας και δήλωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος.
Αφιέρωσε το κομμάτι της πίτας στη Δημοτική Σύμβουλο της παράταξής μας Μαρία Ζούνη, η οποία ταλαιπωρήθηκε από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, που το αντιμετωπίζει επιτυχώς. Κομμάτι έκοψαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μ. Γαλακτοπούλου, Μαίρη Ζούνη, Γ. Παπαδημητρίου, Γ. Κεσκινίδης και οι περισσότεροι εκπρόσωποι των Συλλόγων.

Leave a Comment

5 × three =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.