Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για τον δράστη της απόπειρας επίθεσης στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού.  Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο 39χρονος είχε καταναλώσει αλκοόλ, αλλά και ναρκωτικές ουσίες.

Ο πατέρας του πάντως, ο οποίος μίλησε στο Europe 1 απέρριψε τη θεωρία ότι ο γιος του είχε θρησκευτικό κίνητρο. «Δεν προσευχόταν και έπινε αλκοόλ. Αλλά εδώ καταλήγει κάποιος υπό την επήρεια ουσιών και αλκοόλ» δήλωσε.

Ο 39χρονος Μπελκασέμ είχε καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα και εκτιμάται ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε στη φυλακή. Ακόμα και μετά την αποφυλάκισή του, πάντως, παρακολουθείτο από την Αστυνομία. Τη στιγμή της επίθεσης, είχε φωνάξει στους στρατιωτικούς: «Αφήστε τα όπλα σας! Τα χέρια στο κεφάλι! Είμαι εδώ για να πεθάνω για τον Αλλάχ. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξουν νεκροί».

Ο Ζιγέντ Μπεν Μπελκασέμ είχε ρίξει καταγής έναν σάκο που περιείχε ένα μπιντόνι με καύσιμα ακρίβως πριν από την επίθεση. Οι αστυνομικοί βρήκαν επάνω του 750 ευρώ, ένα αντίτυπο του Κορανίου, ένα πακέτο τσιγάρα και έναν αναπτήρα και στο σπίτι του στα προάστια μερικά γραμμάρια κοκαΐνης και μια ματσέτα.

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 6 =